Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Раници за риболов

С предлагането и на раници за риболов, ние от онлайн магазин Рибарчето имаме амбицията да сме мястото, откъдето можете да закупите абсолютно всичко, необходимо за практикуването на своята страст и хоби. Знайте, че добра риболовна екипировка се намира трудно, особено на изгодна цена. Ние ви предлагаме невъзможното – отлични изделия на супер изгодни цени.

Какво представлява тактическата раница?

Ако сте активен човек, който обича да пътува, тогава вероятно ще ви трябва голяма и удобна чанта, в която да съберете всичко необходимо. Ако сте военен, тогава имате нужда от качествена тактическа раница за изпълнение на възложените ви задачи. В случай че сте ловец или рибар, тогава военният модел ще ви бъде полезен, тъй като най-добре отговаря на условията за провеждане на съответните дейности.

Основната цел на тактическите военни / рибарски раници е безопасното съхранение и транспортиране на вещи. Дизайнът им е изключително универсален. По време на военни операции и в полеви условия можете бързо да намерите необходимия предмет, който в някои случаи може да спаси живота или здравето на хора.

Основната характеристика на тактическите модели е тяхната обвивка - материалът, от който са ушити. Винаги се използва супер издръжлива, водонепроницаема материя, която е устойчива на износване, както и на неблагоприятни метеорологични условия като дъжд, порой, градушка, сняг и летните жеги.

Освен факта, че материалът е много издръжлив, цветът на тъканта може да бъде с различни нюанси. Той би могъл да бъде каки, ​​койот, черно, маслинено, сиво, камуфлаж. Което, съгласете се, е изключително важно, в зависимост от конкретните цели и задачи. Маскировъчният десен ви позволява да се слеете с околната среда, намирайки се сред природата. Рибите виждат човека от водата, точно както и сухоземните животни.

Спрямо вида на конструкцията тактическите водоустойчиви раници се делят на: меки, твърди и полутвърди. Според целите на използване се категоризират в няколко категории, а именно:

 • За транспортиране на боеприпаси;
 • За лични вещи и екипировка;
 • За медикаменти;
 • За системата CamelBack ("Medusa", контейнер с тръба за вода);
 • Универсални.

За да изберете раница според критерия за обем, отново трябва да се съобразите с поставената цел. Има модели с малък обем (20-30 L), среден обем (30-50 L) и с голям обем (> 50 L). Определени модели риболовни раници имат множество допълнителни приспособления и функции. Такива са приспособленията за регулиране на вместимостта, благодарение на които голямата, но полупразна чанта става по-малка и по-удобна за носене.

Системата Mollé е доста разпространена. Това е технология от модулни системи за пренасяне на допълнително оборудване посредством твърдо укрепване. Тази система присъства върху жилетки, колани, а в раниците, по правило, тя е представена във фронталната част. Удобството на тази система се обяснява с факта, че към нея можете да прикачите допълнителни чантички, а ако няма такива нужда, те могат лесно да се премахнат.

Полезни съвети за правилен избор

Когато избирате сред разнообразие от раници за туризъм и риболовни цели, е задължително да бъдете особено внимателни и да се отнасяте с нужната сериозност. Не забравяйте, че раницата ви е нужна не просто за пренасяне на дребни лични неща в града, а на скъпото ви риболовно оборудване. Условията, в които тя ще бъде използвана са сурови и не говорим само за климата, но и за обичайния терен.

В случай че пазарувате от физически магазин, направете задълбочена визуална проверка на изделието. Уверете се в целостта на плата, на шевовете и допълнителните детайли. Когато купувате онлайн такъв важен елемент на риболовната си екипировка, избирайте утвърдени сайтове като нашия, където ще ви предоставят единствено продукти с добро качество.

Не купувайте евтини раници за риболов, но и не се отказвайте от добрите оферти. Качеството определя дали един продукт е евтин или скъп, а не цената. Щом получите раницата, направете задължителните тестове. Поставете я на гърба си и се уверете, че ви пасва добре. Не бива да изпитвате дискомфорт, затова се уверете, че отделни детайли не ви убиват. Продължителното триене може да причини сериозни наранявания.

Купувайки раница за спининг риболов, сте длъжни да изберете водонепроницаем модел, който ще защити личните ви вещи и рибарски принадлежности от намокряне. В случай че моделът е със специална импрегнация, проверете еднородността на нейното нанасяне. Уверете се, че всички закопчалки, регулатори и други детайли работят леко и не изискват особени усилия, за да бъдат задействани.

Раниците на словашката марка DELPHIN са отличен избор, защото дизайнът им е разработен специално за съхранение и пренасяне на риболовни приспособления.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ