Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Рибарски столове

Тази категория на нашия онлайн магазин ви предлага отличен избор от качествени и изключително удобни рибарски столове. Продукцията на марката DELPHIN е предпочитана от родните рибари, заради отличното съотношение качество цена. Като официален вносител на продуктите на словашкия бранд, тук в Рибарчето ще ви предложим ексклузивни цени, каквито няма да намерите в нито един физически магазин.

5 характеристики на рибарския стол, на които да обърнете специално внимание

Риболовът е спорт, хоби, страст и професия за много хора, но макар за всеки той да означава нещо различно, едно е общото – ловенето на риба е бавен процес. Освен с търпение, е необходимо да се въоръжите и с удобен стол за риболов. Стоенето на крак дълго време е твърде уморително, а седенето на мократа земя не е добра идея.

Столът е незаменим помощник в риболова, когато искате не само да уловите много риба, но и да се насладите на самия процес. Асортиментът  от сгъваеми столове за къмпинг както в каталога ни, така и на пазара за риболовни принадлежности, е доста голям. Затова ще ви посочим характеристиките, на които да обърнете специално внимание. Те са 5 на брой и включват:

 1. Ниско тегло. Крайно неудобно е да носите тежка мебел със себе си и да я местите от едно място на друго, особено ако ходите на риба сами и без автомобил;
 2. Сгъващ механизъм. Болшинството къмпинг столове се сгъват до компактни размери, така че да бъдат удобни за транспортиране. Можете да си вземете сгъваемо кресло или удобен шаранджийски шезлог, който може дори да се трансформира в удобно легло;
 3. Допустимо натоварване. Правилният къмпинг стол, който ще изберете трябва да отговаря на теглото ви. Това означава, че неговата товароносимост следва да е малко по-висока от собствената ви тежест, вземайки предвид и риболовното оборудване, което ще държите в ръце. Този показател се посочва от производителите. Не го пренебрегвайте, защото, когато столът се счупи, не само ще изгубите пари, но е възможно и сериозно да се нараните;
 4. Стабилност. Като се има предвид, че повечето столове за риболов биват поставени на неравни терени и влажна, хлъзгава земя, е задължително да обърнете внимание на широчината на краката, както и на наличието на широка основа към тях. Стандартните тънки крака ще се забият в земята;
 5. Качество на материалите. При производството на риболовни и походни столове, обикновено се използват здрави и плътни материи. Здравината на шевовете е от голямо значение, а също и тази на цялата конструкция. Конструкциите най-често са направени от алуминий, който не ръждясва при постоянен контакт с вода и е с много ниско тегло.

Най-евтините риболовни столове са сгъваемите табуретки. Те се открояват не само с ниските си цени, но и с компактните си размери и лекота. От тях обаче не бива да очаквате супер комфорт. Подходящи са за кратки излети до реката, обикновено за един ден, особено когато възнамерявате да вървите пеша.

Степента на комфорт на стола се увеличава право пропорционално с увеличаване на неговия размер и най-вече с присъствието някои допълнителни приспособления – подлакътници, регулируема облегалка, регулиращи се крака и т.н. При нашите елегантни и ергономични столове за къмпинг такива детайли присъстват и то в пълния набор от функции за персонална настройка.

Особености на шаранджийските столове

Най-луксозните и удобни сгъваеми столове за риболов са шаранджийските кресла. Самата дума „кресло” говори красноречиво както за дизайна на столовете, така и за комфорта, който ще ви осигурят. Основна характеристика на модела е специфичният начин на сгъване. Креслата се сгъват наполовина, заемайки плоска форма, която лесно се побира в багажник.

Луксозният сгъваем стол за къмпинг не заема много място в стандартен багажник на лек автомобил. Ако трябва обаче да транспортирате няколко броя от този вид, ще ви е нужно по-голямо транспортно средство. Креслата имат единствено предимства, но ако трябва обезателно да посочим недостатък, то това е по-високата им цена спрямо другите модели и по-големите габарити в сгънато състояние.

Седалките на креслата тип туристически столове имат плътна повърхност, осигуряваща отлично разпределение на тежестта и максимално удобство. Колкото и дълго да седите в шаранджийското кресло, няма да се почувствате схванати и обездвижени. Напротив, възможно е неусетно да потънете в дълбока дрямка.

При някои модели от тези супер качествени къмпинг столове облегалката пада докрай назад, превръщайки се в шезлонг и дори в легло. Нужен ви е единствено топъл спален чувал и спокойно можете да се възползвате от 2в1 функцията на стола. През деня можете да го използвате като кресло, а през нощта в качеството му на удобно легло.

Когато си избирате сгъваем стол за риболов е добре да заложите на модел с регулиране височината на краката и облегалката. Такава опция прави стола подходящ за хора с всякакъв ръст и телосложение. Освен това, креслото може лесно да се адаптира към съответния вид дейност по време на използване. Има значение дали се храните и черпите с приятели край реката или активно ловите риба.

Конструкцията на нашите сгъваеми столове за пикник е уникална по рода си. Дизайнът осигурява максимална стабилност на столовете върху всякаква повърхност – камениста, затревена или мека кална маса. Принос за това имат широките подложки в основата на краката, които не позволяват стола да се подхлъзне или да потъне в земята.

Нужни ли са ви допълнителни приспособления?

Допълнителните приспособления категорично повишават стойността на всеки сгъваем къмпинг стол. И съвсем нямаме предвид материалната, а функционалната стойност на изделието. Нещо на вид съвсем просто като допълнителен джоб/чантичка, ви осигурява удобно място за съхранение на мобилен телефон или други дребни вещи.

Допълнителните приставки превръщат всеки туристически стол в идеално решение за риболовни експедиции. Някои дребни допълнения в дизайна са изключително полезни при шаранджийски и фидер риболов. В каталога ни ще откриете кресла с инсталирана в корпуса им поставка за въдици, разположена в долната част под седалката.

По-непретенциозните рибари се задоволяват с изключително евтините ни столчета за риболов тип табуретка, но по-голямата част държи много на облегалката, подлакътниците и тактическите приставки. Последните винаги могат да се закупят и монтират допълнително, но за целта е необходимо рамката да позволява такова надграждане.

Огромно е удобството на оборудваните с допълнения сгъваеми туристически столове, защото по време на риболов с тях можете чудесно да организирате риболовните си принадлежности. Ще бъдете по-концентрирани върху лова и няма да ви се налага постоянно да ставате или да се навеждате за нужните ви рибарски такъми.

Ако вместо по-семплите столове за пикник изберете специален риболовен модел с фиксатор за въдица, ще си осигурите пълна свобода за ръцете. Докато въдицата ви е фиксирана в желаната позиция, вие можете да подготвите новите монтажи, както и да похапнете. Край реката времето тече бавно, а рибарят трябва да бъде в добра физическа и психическа форма.

Цената е важен фактор при избора на стола, поради което доста рибари се отказват от комфорта и лукса. Ето защо ние се погрижихме да подберем артикулите си така, че да можем да ви предложим стилен, удобен и ергономичен рибарски стол на цена, която можете да си позволите. Той е тук, просто го изберете!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ