Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Шаранджийски аксесоари за захранване

Риболовът на шаран е особен вид риболов, известен с това, че се изисква регулярно захранване на рибата, за да се привлече и задържи на мястото на лова. Онлайн магазин Рибарчето ви дава достъп до разнообразие от шаранджийски аксесоари за захранване с отлично качество на максимално ниска цена. Каталогът ни включва специална група устройства – прашки, лопатки и кобри, помагащи за точна доставка на захранката.

Защо трябва да се снабдите с такова приспособление?

Доставката на примамка е един от факторите за успешен улов на шаран. Тази операция се изпълнява с различни приспособления, едно от които е прашката. Това е най-популярният метод, използван за хвърляне на бойли и топчета тесто. Прашката е също най-лесна за използване, но има малък обхват на замятане – обикновено до 60м.

Кобрата е друг вид приспособление за захранване, чийто обхват на хвърляне е най-голям, а освен това, с нея хвърлянето на захранката е максимално безшумно и точно. За да работите добре с кобра, трябва да овладеете техниката на хвърляне. Този уред също така изисква използването на голяма физическа сила, която се компенсира при използването на въглеродни (карбонови) кобри, които са по-леки от други свои аналози.

По правило риболовците използват всички методи за хвърляне на захранка или само някои от тях. Например, бойлите е по-добре и по-удобно да се хвърлят с кобра, но тя не е подходяща за други видове примамки. Прашката от своя страна е много добра за топки със стръв (включително бойли), но не може да бъде адаптирана за доставка на зърнени или други сухи прахообразни смеси.

Ракетите не са подходящи за конкретни ситуации, защото са доста шумни, докато PVA продуктите от своя страна са модерно и ефективно изобретение, но те изискват определено време, за да се разтворят във вода и се разграждат по-бавно при контакт с масла и мазнини.

Карбоновите кобри на DELPHIN, които предлагаме имат уникална форма и свръх леко тегло, позволявайки да се постигнат наистина дълги хвърляния. Благодарение на ергономичните им дръжка от пяна, многобройните хвърляния вече няма да бъдат проблем. 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ