Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Игли и бургии

Игла THE END GRIP LeadCore
Игла THE END GRIP LeadCore

Очаква доставка

Игла THE END GRIP Medium
Игла THE END GRIP Medium

Очаква доставка

За съвременния рибар вълнуващ е не само процеса по улавяне на рибата, но и подготовката на риболовното оборудване. За изготвяне на риболовните монтажи са разработени множество приспособления и аксесоари. Когато става въпрос за шаранджийски риболов, броят на инструментите се увеличава значително. В този раздел шаранджиите ще намерят богат асортимент от игли и бургии на престижната марка DELPHIN.

Защо са ви нужни качествени игли?

Иглите са, може би най-важният елемент от инструментариума на шаранджията. Без монтажна игла, риболовът на шаран често е немислим. Съществуват много видове игли, вариращи като големина и форма. Има дори производители, които нямат нищо общо с производството на риболовно оборудване, стремящи се да пуснат на пазара своя собствена разработка.

Характерно за иглите е, че се чупят, особено при плетене на лидкор. Подобни проблеми се срещат или поради неправилна работа (прилагане на прекалено голяма сила при изтегляне на възела на лидкора), или поради очевидни недостатъци в производството на инструмента. Истината е, че след дългогодишно развитие на риболовната индустрия, марки като Delphin съумяха да поддържат статута си с висококачествени нови продукти.

Бургията – полезен спомагателен инструмент

Шаранджийските бургии са по-скоро спомагателен, отколкото основен инструмент. Неслучайно в каталога ни те са представени под формата на комплекти с игли, предназначени за монтаж на твърди примамки. Бургията е особено полезна, когато се работи с много твърди протеинови топчета, т.нар. „бойли”.

Първоначално монтажните бургии са били предназначени главно за пробиване на доста твърди примамки, например пелети и тигров орех. Истината е, че не всяка пелета има отвор и не всеки тигров орех ще издържи на пробиване с игла. Орехът много вероятно ще се раздели на две, а иглата със сигурност ще се счупи при опит да бъде пробита твърда пелета.

Иглите и бургиите от серията GRIP на словашката марка се отличават с невероятна здравина и функционалност. Те имат удобна гумирана дръжка, обикновено оцветена в ярки нюанси. Цветните дръжки улесняват намирането на инструмента сред останалите рибарски приспособления и предотвратяват загубата им под листата и клонките в риболовния участък.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ