Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Стръв за риболов

В раздела ще намерите висококачествена стръв за риболов, съдържаща всички съставки и аромати, които шаранът обича. Гамата Delphin Micro MARSHMALLOW е разработена в ярки цветове, но е напълно биоразградима. Представена е в богат асортимент от вкусове за оптимален избор – чесън, царевица, ванилия, сирене, мед, анасон, ягода и риба. Асортимент, който всеки запален шаранджия ще оцени.

Кои са предимствата на стръвта, под формата на пелета?

Много от любителите на риболова предпочитат да подготвят примамката си сами. За целта използват червеи, зърнени култури, ларви на насекоми и т.н. Ако обаче се занимавате сериозно с риболов и ловите в комерсиални води, определено трябва да ловите с пелети. Готовите продукти ви пестят време и усилия, но по-важното е, че гарантират богат улов.

Пелетите са популярни като универсална стръв за шаран, но те са подходящи също за улов на по-голяма риба. Предлагат се в по-широк диапазон от размери, в сравнение с топчетата, като могат да бъдат и съвсем малки – с диаметър 1мм. Пелетата е много по-мека от топчето. С по-бързо разграждане, тя придобива консистенцията на каша при накисване във вода, което я прави идеална за фидер риболов.

Едно от основните предимства на пелетата, поради което се смята за най-добрата стръв за шарани, е нейната гъвкавост. Пелетите могат да се катапултират във водата, да се омекотят, притиснат във фидера и закачат на куката. Всяка тактика ще ви даде напълно различен резултат в зависимост от мястото и вида на рибата, към която се насочвате.

Стръвта от този вид ще ви помогне да уловите всякакви риби, плуващи в комерсиални водоеми – от шаран до плотва, сом, мряна, каракуда. Това е основната причина пелетата да се предлага в толкова много разновидности. Някои от сладководните екземпляри са хищници, а други – строги вегетарианци. Насочвайки се към конкретен речен обитател, е нужно да вземете примамка с любимия аромат на рибата, която ще ловите.

Съществуват десетки размери, форми, цветове, плаващи и потъващи сортове, примамки за куки и захранващи примамки, така че е трудно да се избере подходящият за конкретните цели вариант. За да улесним многобройните си клиенти, ще ги посъветваме да се абстрахират от лъскавата опаковка и техническия жаргон. Така следващият път, влизайки в магазина ни ще знаят какво им е нужно.

Размерът има значение

Както вече споменахме, стръвта в пелетна форма се предлага в множество размери. Важно е да обърнете внимание на размера, защото той има значение за рибата, която евентуално ще уловите. Така например гранулата с най-малкия размер е с диаметър от 1мм. Тя е идеална за зимен лов, когато рибата кълве слабо, а вие не искате да я прехранвате. Могат да се попарят с гореща вода и да се използват с фидер. Определено не е добра стръв за шаран през лятото.

2-милиметровата пелета е изборът на рибарите за много фидер методи, особено когато водата е студена, но рибите се хранят добре. Попарени с вода се залепят добре на фидера, но не бива да се използва прекомерно количество вода, понеже няма да могат да паднат от подаващото устройство.

Стръвта тип пелет с диаметър 4мм е идеална за окачване на кука след накисване или напомпване. Би могла също да се използва като универсална насипна храна, с която да се улови всичко, което плува във водоема. 6 и 8 милиметровият гранулат е универсална стръв за шаран с внушителна големина, както и за други едри риби.

 И последно, но не по важност - когато избирате готова стръв за риба, задължително подберете внимателно нейния състав. Пелетите имат различен хранителен състав – някои са богати на мазнини, а други на протеин и различни нутриенти. Подобно на топчетата, гранулатът се предлага в в огромна гама от вкусове, за да се харесат на различни риби, както и за различни риболовни методи, климат и условия.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ