Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

PVA продукти

PVA мрежа Delphin-7m
PVA мрежа Delphin-7m

Очаква доставка

Любителите на риболова ще намерят богата гама PVA продукти в настоящия раздел на специализирания ни онлайн магазин. Рибарчето е търговска верига, предлагаща най-доброто съвременно риболовно оборудване на максимално ниска цена. Артикулите, представени в категорията обхващат широк диапазон от видове и модели с голямо приложение в риболовния спорт. Словашката марка DELPHIN е производител, на когото можете да се доверите напълно.

Химичен състав, свойства и приложение

Продуктите, представени в раздела имат различен начин на използване, но и изцяло сходни характеристики. Обединява ги техният химичен състав – поливинил алкохол (CH2CHOH), известен също като хомополимер на поливинил етанол. Поливинил алкохолът е вещество, чието първоначално приложение е било в болниците, където е използвано под формата на разтворими торби, в които са поставяли бельото за пране.

За да можете да изберете подходящия за нуждите ви PVA конец, например, е добре да се запознаете в детайли с въпросния материал. Основна характеристика на този синтетичен материал е неговата водоразтворимост. Именно заради нея, днес той намира широко приложение в риболова.

Бидейки водоразтворими, торбичките, мрежите и другите приспособления, притежават качества, позволяващи на рибарите да изпращат с точност примамката във водата. Този полимер има допълнителното предимство да е биоразградим и екологично чист материал – основно изискване за запазване чистотата на водоемите и здравето на водните обитатели.

С помощта на риболовната PVA мрежа се постига точно доставяне на концентрирана стръв на всякакви разстояния. Този способ е възприет и масово практикуван от придирчивата гилдия на рибарите в последните 15-20 години. Шаранджиите могат да се снабдят с цялата възможна гама ПВА продукти от нашия магазин, представени в богат асортимент от видове по избор включително:

 • Твърди торби – предлагат се в различни размери и форма и са отличен избор за доставяне на течни маслени атрактанти;
 • Мрежи – ПВА мрежа може да се използва за подаване на много малък комплект примамки, закачени около куката;
 • Ленти и конци – използват се основно за затваряне на мрежите и торбите. Конецът се използва още за създаване на „кукан” при дънен риболов, при който ред примамки се нанизват на връв, която след това се прикрепя към куката.

Водоразтворимите мрежи и торби, с които винаги можете да се снабдите от магазина ни, са идеални за употреба с конопени сиропи и много други течни атрактанти, предлагани на пазара. С умело и правилно боравене, те ще ви помогнат да доставите захранката на желаната дълбочина и да накарате рибата да започне да кълве.

Рибарската пяна от поливинил алкохол има сходни свойства с тези на  останалите продукти, като тя се използва предимно за предотвратяване на потъването на куката в мекото и кално дъно на водоема. Плавайки, тя предпазва куката от потъване на дъното, разтваряйки се преди това, и по този начин помага да се избегне заплитането.

В качеството си на риболовен метод, употребата на PVA торбички може значително да увеличи шансовете за точно доставяне на стръвта на много малка площ. Материалът обаче има допълнителното предимство, че може да освобождава частици, гранули, течности или бойли в чист вид, без да е необходимо да се смесват с трохи хляб, за слепване на избраната примамка и привеждането ѝ във вид, пригоден за замятане.

Стандартните ПВА торбички са пригодени да доставят товари с различно тегло до самото дъно на водоема, като в студена вода може да се достигне дълбочина от 6 метра. Практиката показва, че преди разтваряне торбичката със захранка може да достигне до 100м дълбочина. Времето на разпадане зависи от температурата на водата – колкото по-ниска е тя, толкова по-бавно се разтваря материала.

Материалът, от който са направени нашите ПВА торбички за риболов и другите продукти, е напълно разтворим във водна среда при определена температура. След себе си той не оставя абсолютно никакво замърсяване, така че липсва напълно отрицателно въздействие върху околната среда и всички водни обитатели. Имайте предвид, че за да си гарантирате прецизна работа и избегнете деформация на продукта, ръцете ви трябва да бъдат напълно сухи по време на боравене.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ