Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Шаранджийски стойки и колчета

Тринога Delphin ATOMA
Тринога Delphin ATOMA

Очаква доставка

При фидер риболова едно важно предимство е използването на шаранджийски стойки. То се обяснява от факта, че влакното трябва да предава качествено към фидерния накрайник съприкосновението на рибата със стръвта. Затова е важно фидер въдицата да се постави в неподвижна позиция, така че да не се движи под порива на вятъра. Освен това стойката има за цел да осигури нужния комфорт по време на състезания и продължително ловене.

От настоящия раздел имате възможност да закупите идеалната за вашите риболовни цели шаранджийска стойка. Колекцията ни е съставена от най-добрите съвременни разработки, дело на словашката марка DELPHIN. Представени са стативите от ексклузивните серии: BRONX 2G, GRABER MaxI, RPX 4 SILVER и BlackWay, WX-1 Tripod, както и колчета от премиум продукцията на бранда.

Видове и приложение

Най-старите поставки за въдици са били обикновени дървени колове. Рибарите ги изрязвали от крайбрежните дървета, след което поставките просто се забивали в земята или пясъка.  За щастие такива подпори се намират в изобилие по риболовните терени, но си струва да отбележим, че самоделно направените съоръжения нанасят вреда на околната еко система.

Освен това, тези евтини шаранджийски стойки биха могли да нанесат сериозни повреди на въдиците, особено в момента на подсечката на рибата. Те са и неприложим вариант върху скалисти и бетонни повърхности, поради невъзможността за стабилното им закрепване. Ето защо производителите на риболовно оборудване разработиха универсални, разглобяеми и лесно преносими поставки за въдиците.

За фидер риболова е най-уместно да се използват усъвършенствани единични поставки, изработени от алуминий и неръждаема стомана. Те са много удобни за употреба при риболов във всякакви участъци. Стойките могат да бъдат еднокомпонентни или двукомпонентни, а също е възможно да се регулират на височина.

Препоръчително е такива стойки за шаранджийски риболов да се използват по двойки, като едната стойка се постави под ръкохватката, а другата под върха на фидера. Основното им предимство се състои в това, че въдиците могат да поставят на голямо разстояние една от друга. В този случай, докато се повежда голям екземпляр, съседните приспособления няма да пречат.  Недостатък е невъзможността да се ползват на асфалт, дървени настилки и каменисти брегове.

Стойките, които са най-удобни и универсални за фидер риболов са, така наречените Rod Pod-и. Особеното при тях е, че се поддържат от трипод статив или от четири вертикални стълба. Триножниците използват едно шарнирно съединение и не са особено устойчиви. По-стабилни и удобни за поставяне на няколко въдици са моделите с четири вертикални пръта и регулируема височина.

Идеално решение са и телескопичните шаранджийски колчета, особено тези от гамата на словашката марка DELPHIN, които ние ви предлагаме. Те са изключително здрави и стабилни, оборудвани с връх от изключително здрава стомана. Фиксирането в необходимата дължина става без особени усилия. За целта се използва затягащото колело с резба.

Професионалните колчета за шаранджийски риболов от серията TITAN от 2 части, пък са изработени от алуминиев профил. Дори разгънато в цялата му дължина, това колче е максимално стабилно и способно да издържи дори много тежки пръти. В горната му част е добавена стоманена резба, позволяваща добавяне на сигнализатор, държач или друг полезен риболовен аксесоар.Плоското острие дава възможност за лесно забиване в дори изключително твърди терени.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ