Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Колчета

Оптимален избор от телескопични колчета за въдици ви предлага този раздел на онлайн магазин Рибарчето. Отлични продукти на словашката марка DELPHIN са приспособленията за закрепване, между които се простира вашият избор. В каталога ни са представени сериите: D-STICK, TITAN от 2 части и др. Здравият връх от стомана, с който са оборудвани, гарантира лесно забиване в дори най-твърдата почва.

Особености и приложение

За напълно начинаещите в шаранджийския риболов е най-удачно решението на първо време да се сдобият с отделна стойка за първата в живота им въдица за шаран. Тя представлява изключително удобна поставка за една пръчка с форма на колче. Едната страна на колчето (долната) има заострен връх за здраво закрепване в земята, а другата (горната) разполага с резба за завинтване на сигнализатора и държача на въдицата.

За максимално удобство на шаранджиите, болшинството производители произвеждат „телескопични“ модели колчета за риболов (за удобно регулиране на височината на бланката). За по-твърди почви могат да се изберат колове с широка резба в долния край (вместо остър връх), които могат да бъдат надеждно завинтвани дори в сухи и много твърди почви.

На пазара могат да се намерят дори опции за закрепване в дървени платформи – идеална възможност, разширяваща значително възможностите за ловене. Основното предимство на колчетата (в сравнение с различните видове род поди) е възможността за поставянето им на различни разстояния един от друг, което помага на рибарите да се адаптират навреме към специфичните условия на водоема.

Сред най-големите плюсове на колчетата е тяхната изключителна здравина и стабилност на закрепване. За разлика от стойките, те се забиват или завинтват директно в земята, недопускайки никакво движение при силен вятър или силно захапване. Удобното монтиране на колчето в дори много твърди почви дава възможност да се съкрати времето за подготовка на оборудването и да се пристъпи по-бързо към риболова.

Единственият недостатък на телескопите и другите видове колчета, който можеше да се изтъкне доскоро, беше тяхната неприложимост при ловене върху дървени или бетонови платформи. Тези настилки се срещат основно в комерсиални водоеми, където собствениците се стремят да предпазят брега от разрушаване.

Има места, където в дървената платформа са оставени специални отвори за монтиране на колчето, но по този начин изборът на място за ловене е силно ограничен. Болшинството шаранджии са на мнение, че условията на водоема определят дали да се изберат колчета или стойки. Някои се снабдяват с двата вида въдичарски поставки, и така са подготвени за всеки възможен сценарий.

Ако решите да добавите колче за риболов към риболовното си оборудване, обезателно се запознайте с продукцията на словашката марка DELPHIN. Тя се радва на особена популярност сред родните рибари, заради отличното съотношение между качество и цена.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ