Филтър
  • Наличност
    0
    0
    0
    0
    0
    0

Стойка за сом

Няма добавени продукти в тази категория.

Този раздел на онлайн магазин Рибарчето, ви дава възможност да се снабдите с перфектна стойка за сом, на която да фиксирате лесно и надеждно своята въдица. Сомът е масивна риба, за чието ловене са нужни аналогичните принадлежности. DELPHIN HAMMER е един блестящ модел от поцинкован метал, впечатляващ не само с невероятната си здравина, но и с функционалния си дизайн.

Особености и начин на използване

Когато се лови едновременно с няколко въдици, стойките са задължителна част от оборудването. Сомаджийските стойки за въдици са отличават с по-масивната си конструкция и по-специфичен метод на монтаж на брега. Структурата им е обикновено съобразена с тежестта на преследвания трофей. Ето защо някои съоръжения имат преден фиксатор за въдицата.

Той е необходим, тъй като при захапване на голям сом, пръта силно се накланя, което доста затруднява изваждането му от държача. В този случай просто трябва да освободите фиксатора. За риболов на едри риби, какъвто е сомът, е важно стойката да бъде максимално масивна и здрава. Ние ще ви предложим модел, направен от здрава, дебелостенна тръба с вътрешен диаметър 42 мм, която позволява поставяне и издърпване дори и на най-дебелите дръжки.

Важна характеристика на стойката е методът на забиване – добър атестат за качеството на продукта е наличието на поне две опции за монтиране в земята. Единият, който е приет за класически, е с използване на ръцете. Той позволява равномерно разпределяне на силата, като за целта острието се забива посредством двете, странично разположени рамена.

Другият, по-силов метод, е забиването с помощта на чук. За целта е добре да е осигурена здрава точка, която да може да поеме ударите. При нашите първокласни стойки за сом, е наличен триъгълник, направен от L-профил, заварен напречно, така че да покрива и двете страни на тръбата. От същия профил е изработено и острието на стойката, което, заедно с добре заострения си връх гарантира лесно вкопаване в дори най-твърдата почва.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ