• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Шаранджийска стойка Rodpod Delphin RPX 4 BlackWay

Наличност:
В наличност
Модел:
870000329
Производител:
DELPHIN
Цена
230.00лв.
с ДДС 230.00лв.
на 12 вноски по 22.64 лв.

Описание

Успехът на легендарния модел Delphin RPX-3 ще ви очарова незабавно. Неговият перфектен дизайн в стила на BlackWay е резултат от комбинацията на технологии за пясъкоструене и оксидация на алуминиевата конструкция, която завършва в ефектна матово черна повърхност.

В сравнение с предшественика си, модела Delphin RPX 4 има добре направени връзки за монтиране на краката към тялото на стойката. Масивните конектори осигуряват 15% по-голям твърдост на цялата стойка, което пък увеличава нейната стабилност във всякакви климатични условия.

Въпреки всичко споменато до сега, ние успяхме да запазим малкото и тегло, което ще оцените несъмнено при транспорт. Всичко това е стойката Delphin RPX 4, която ви предлага невероятно разнообразие. В базовия пакет идва с поставки за 3 въдици, но в нашите предложения също можете да намерите вариант с 4 поставки.

Дължината на държача може да бъде променена между 70 – 140 см и след това можете да нагласите RPX-4 на височина повече от 130 см (допълнителни крака не са включени, когато използвате стандартните крака максималната височина е 80 см). Стойката идва с непромокаем калъф.

Технически параметри:

 • Брой въдици – 3 (базов пакет)
 • Променяща се височина на стойката – 60 – 140 см (50 – 80 см)
 • Променяща се дължина на стойката – 84 – 138 см
 • Материал – алуминий
 • Размер при транспортиране – 90 х 20 х 7 см
 • Тегло – 2.6 кг

Шаранджийската стойка Delphin RPX 4 ви позволява да ловите с оптимален брой въдици, разходвайки възможно най-малко енергия в самия процес. Това е един изящен род под с изключителна здравина, съчетана с нужната лекота за удобно транспортиране. Моделът идва при вас заедно с непромокаем калъф, който защитава конструкцията от поражения по време на транспорта. Посоченият вариант е за 3 броя въдици.

Правилно позициониране на въдиците – предпоставка за максимален комфорт

Стойката Rodpod има една единствена цел – да поддържа вашите въдици в правилна позиция, така че да не се налага да ги оставяте на земята. Ползите от нейното използване са обаче много повече. Шаранджийските стойки идват на помощ, когато теренът на брега прави невъзможно полагането на пръчките директно на земята.

И тук идва моментът, когато болшинството шаранджии осъзнават нуждата не просто от Rodpod, а от добър такъв. Дизайнът на конструкцията и правилният материал са тези, които отличават даден модел от всички останали. Точно такъв е случаят със стойката Delphin RPX 4 BlackWay. Моделите изработени от неръждаема стомана са много по-здрави и издръжливи, но и доста по-тежки.

От друга страна черните анодизирани алуминиеви стойки Rod Pod DELPHIN са изключително леки, но не по-малко стабилни. Черният матов финиш на конструкцията ги прави много по-забележими от неръждаемата стомана. Те са идеални, независимо дали ловите в заблатена или в кристално чиста вода.

Всеки начинаещ в шаранджийския риболов, рано или късно започва да се ориентира в европейския вид риболовно оборудване, към което принадлежат и стойките за въдици. Стойката е много специфично приспособление, което моментално ви отличава като шаранджия, когато застанете на брега.

Основното предназначение на Rodpod Delphin RPX 4 BlackWay и подобните на него съоръжения е да придържа въдиците в правилна позиция по време на активния период на ловене. Тъй като шаранджиите използват различен брой въдици, ловувайки шаран, и стойките се предлагат в различни вариации  - с от 1 до 4 държача.

Шаранджийската стойка може да бъде оборудвана със сигнализатори и аларми за кълване, така че не само да придържа пръчките, но и да известява рибаря, когато трофеят се е закачил на куката. С такова оборудване рибарите могат да си почиват активно, докато чакат рибата да започне да кълве.

Правилен избор на Rod Pod – какво трябва да знаете?

Логично е при първата покупка на шаранджийска стойка да възникнат множество въпроси, независимо дали интересът е предизвикан от Delphin RPX 4 или от друг модел. Неизвестните касаят както материала и дизайна на съоръжението, така и възможността да се добавят допълнителни елементи, които да направят използването на статива максимално ефективно.

Правилният избор зависи в голяма степен от познаването на елементите на родпода, затова нека разгледаме най-важните от тях:

Buzz Bar или Buzzer Bar – Това е предната част, налична и при DELPHIN Rod Pod, която държи предната част на вашите въдици. Тя е подходящо наречена buzz bar или buzzer, тъй като това е мястото, където риболовците обикновено монтират своите аларми за ухапване. Бъз баровете се предлагат в множество версии, които могат да приемат от 1 до 4 аларми за кълване, в зависимост от това колко въдици възнамерявате да използвате.

Важна част от конструкцията са и краката. Както всички модели, и Rod Pod DELPHIN RPX4 има четири регулируеми крака, което обикновено става чрез винт или конектор за бърза връзка. В зависимост от условията или вида на терена, върху който е поставена стойката, краката могат да бъдат удължени или скъсени. Освен, че поддържат и нивелират стойката, краката могат да се регулират спрямо атмосферните и водните условия.

И четирите крака на вашия род под могат да се настроят така, че върховете на пръчките да сочат нагоре или надолу, за да увеличи индикацията за ухапване. Конкретният модел се предлага с по-къси крака, които поддържат максимална височина от 80см. Можете да добавите в комплекта допълнителни крака за височина до 130см.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти