• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin SYMBOL feeder 2 / 3 части 360cm/120g

Модел:
101000300
Наличност:
В наличност
Цена
105.00лв.
с ДДС 105.00лв.
на 12 вноски по 10.34 лв.

Описание

Delphin SYMBOL Feeder е популярна серия фидер въдици. Първото ѝ поколение си спечели репутацията на надеждни въдици, използвани при всякакви условия. Освен това второто поколение въдици Symbol Feeder  предлага чисто нов и атрактивен дизайн. Благодарение на своите характеристики и визията си, новата серия фидерни въдици на SYMBOL се трансформира в дизайнерско произведение, което е поне един клас напред.

Цената може да ви накара да мислите, че въдицата принадлежи към ниския клас, но качествата й ще ви убедят, че това не е така. Тънка матова структурирана пръчка с добавени медни детайли и също много необичайна, но удобна кафява дръжка. Оборудвана с надежден и доказал се макародържач DPS, който може да захваща и по-големи макари и висококачествени водачи с две крачета на SiC.

С въдицата получавате 2 резервни върха. Ако желаете, можете да си купите и леки, средни и тежки резервни върхове.

Въдицата SYMBOL за фидерен риболов има интересен дизайн, предлагащ високо качество за цената си.  Ще се наслаждавате на риболов и на реки с тежки монтажи.

Технически параметри:

 • Модел 360см / 120гр
 • Брой части: 3
 • Диаметърът на бланката над дръжката: 11,13 мм
 • Брой водачи: 11
 • Транспортна дължина: 125см
 • Тегло: 254гр
 • Дръжка: EVA пяна
 • Дължина на дръжката (от началото на дръжката до средата на макародържача): 48см
 • Диаметърът на върха: 3мм

Атрактивна, удобна и отлично балансирана, въдицата Delphin SYMBOL feeder притежава качествата на пръчките от най-високия ценови клас, но същевременно си остава продукт с достъпна за всеки цена. Предлага се в комплект с два резервни върха и е предварително оборудвана с надежден и макародържач DPS, способен да работи и с по-големи макари.

Основни характеристики на добрите фидер въдици

Изборът на Delphin SYMBOL feeder 360cm е правилен за много от опитните почитатели на фидер метода, но за начинаещите, е може би непонятно с какво тази пръчка е толкова добра. Покупката на фидерна въдица си остава доста рискова операция, ако не познавате основните характеристики на този риболовен елемент.

Най-важните характеристики на фидерните пръти са материал, тегло, дължина, тест и акция. Разстоянието на замятане и качеството на уловената риба зависят от дължината и структурата на пръчката. Колкото по-дълга е пръчката, толкова по-далеч може да се замята съоръжението. Но процесът на улавяне на рибата с дълга пръчка, каквато е Delphin SYMBOL feeder 2/3 части е доста спорен.

От една страна, колкото по-дълга е пръчката, толкова по-високо може да се повдигне. Ако рибата се хване на куката, влакното вероятно няма да се трие в черупките, но от друга страна, дългите въдици са неудобни за риболов с кеп, особено ако говорим за големи риби. Обърнете внимание и на материала и направляващите пръстени, когато избирате пръчка.

Тест на фидера

Тестът на пръчката показва колко тежест е препоръчително да се хвърля с нея. Тестовете са посочени в грамове и са в диапазона, обозначен в наименованието на съответния модел. Например тестът може да бъде от 50-100 грама - Delphin SYMBOL е с тест 120гр. Това не означава, че не можете да хвърлите 150 грама с тази хранилка. Определено можете да го направите, но ще има голяма вероятност пръчката да се счупи.

Ако все пак искате да използвате повече тегло, отколкото е посочено на фидера, опитайте се да правите по-слаби и плавни замятания. Има още един интересен момент. Ако трябва да намерите подходящото тегло за най-дългото замятане, пребройте 3/4 или 75% от максималния теста на фидерния прът. Ако тестът на вашата въдица е 40-80 грама, тогава ще достигнете максималното разстояние на замятане с 60 грама тегло.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти