• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin LEGIA II Feeder + 3 броя върхове 360 см / 80 гр

Наличност:
В наличност
Модел:
130385020
Производител:
DELPHIN
Цена
136.00лв.
с ДДС 136.00лв.
на 12 вноски по 13.39 лв.

Описание

Както подсказва името и, това е победител от успешното първо поколение пръчки за захранване Delphin LEGIA. При направата и ние обърнахме внимание на наблюденията на нашите клиенти и затова новата LEGIA е една стъпка напред. Този модел е изграден от напълно параболичен 24Т карбон.

Има отлични механични характеристики, дълга трайност и много приятно движение при улов. Диаметърът на водачите беше променен, за да осигурим по-дълго хвърляне. променените и подобрени върхове / накрайници също ще помогнат за това. Има две части от Glasscarbon (UL and L) и една част от Карбон (Среден).

Друга промяна включва покриването на стърчащите части при връзките на бланката с допълнителен слой от 3К карбон, който прави връзките по-гъвкави при движение.

Най-голямата промяна е и най-видимата – смяната на права непрекъсната дръжка, с  разграфена. Тази промяна ни позволи да използваме DPS макародържач , който може да побере и по-големи модели макари. Цялата дръжка сега е покрита от EVA пяна и в началото и края и има допълнително коркова гума.

Технически параметри:

 • Модел – 360 см / 80 гр
 • Брой части - 3
 • Диаметър на бланката над дръжката – 13,5 мм
 • Брой на водачи – 13
 • Дължина при транспортиране –126 см
 • Тегло – 216 гр
 • Дръжка – EVA пяна + коркова гума
 • Дължина на дръжката (от началото на въдицата до центъра на макародържача) – 47 см
 • Диаметър на върха – 3,15 мм

Особености на фидер въдиците – изисквания при тяхното използване

Фидер оборудването се използва успешно от рибарите от доста дълго време. Delphin LEGIA II Feeder е базова дънна въдица, с която всяко докосване на рибата е фиксирано и става ясно забележимо. С правилното използване на такъв прът можете точно да определите добро място за улов на риба, да изберете правилната стръв, да узнаете вида и размера на рибата и да извършите успешно изтегляне.

Съществува мнение, че за фидерен прът и неговото оборудване не трябва да се харчат много пари, но това не е съвсем вярно. Основен компонент на фидерното оборудване е въдицата в комплект с няколко броя връхове. Конкретният модел се предлага с три накрайника. Впоследствие към въдицата могат да се добавят кеп и стойка за въдици.

Въдиците за фидер съществуват в 3 тегловни категории:

 • Леки (до 40 грама);
 • Средни (до 100 грама);
 • Тежки (от 120 грама и повече).

Посоченото в наименованието на пръта максимално тегло не се отнася за въдицата, а за допустимото тегло на стръвта, която можете да хвърлите с нея. При фидер риболова се използват леки пръти без хранилка, а за замятане се използват малки тежести. Риболовът с въдици от ранга на Delphin LEGIA II (тест 80гр) трябва да се извършва в езеро със застояла вода или в река със слабо течение.

Рибите в такива условия са много внимателни към стръвта, а чувствителността на фидера ще помогне да се улови и най-слабото докосване на куката навреме. Средните фидери се използват за риболов от бреговата линия, а тежките - в бързо движещи се води, където водният поток оказва голямо влияние върху пръчката. Използвайте по-голяма хранилка, за да създадете повече съпротивление.

Перфектната фидер въдица има множество компоненти: влакно, карабинер, кримпваща тръба, фидер (потъващо устройство), ограничителен стопер, тръба против усукване. В комплекта има 3 сменяеми накрайника - за използване в тиха вода и тихо време, на реки със слабо течение, а най-големият се използва за риболов на места със силно течение.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти