• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin MONSTRO 2 / 2 части | 210cm / 250g

Модел:
101000334
Наличност:
В наличност
Цена
118.00лв.
с ДДС 118.00лв.
на 12 вноски по 11.62 лв.

Описание

Новото поколение въдици MONSTRO е насочено към улова на сом, използвайки тролинг или вертикален спининг от лодка. Неговият изтънчен дизайн ще привлече вниманието ви. Акциятя е повишена до 250 гр благодарение на подсилването на пръчката и приложените технически иновации, позволяващи по-балансирано разпределение на силата, без използването на ненужни връзки.

Тя е проектирана за екстремен риболов от лодка, не само по реки или езера, но и в морето. Дръжката е с ергономичен дизайн, който ще оцените по време на екстремни ситуации, а нейният край е подходящ за употреба с риболовен колан. Оттук на сетне, ще можете да победите дори най-големите риби, живеещи в дълбините. Огромни сомове или големи морски риби. Това са предимствата на тази къса, но изключително здрава въдица.

Ние обърнахме специално внимание при проектирането на изключително здрава пръчка, която ще подчини и най-големите крале на водата. Леглото за макарата се фиксира с гайка, гарантирайки, че MONSTRO няма да се предаде, дори и в най-критичните моменти.

Секциите на въдицата са асиметрични - пръчката е дължина от 150 см, включваща всички водачи, която се вмъква в дръжката (с дължина от 70 см). Тъй като това е единственият начин, по който присъединяването на 2-те части може да гарантира високо разпределение на силата по пръта и той няма да се отслаби, какъвто е случаят при използването на класически връзки.

Обърнахме внимание по време на проектирането и направихме изключително здрава пръчка, като я подсилихме чрез въглеродна обвивка, наречена PowerWrap, което прави въдицата здрава и тя се представя добре, както при хвърляне, така и при игра с рибата. Подсилените водачи са свързани с допълнително покритие, за да се постигне цялостна устойчивост при високо напрежение. Водачите са идеални както за монофилни, така и за плетени влакна.

Технически параметри:

 • Тип: 210см / 250гр
 • Брой части: 2
 • Диаметър на бланката над дръжката: 11,26мм
 • Брой водачи: 9
 • Транспортна дължина: 150см
 • Тегло: 329гр
 • Дръжка: сплит, EVA пяна
 • Дължина на дръжката (от началото на дръжката до средата на макародържача): 51см

Въдицата Delphin MONSTRO е уникално решение за кльонк/морски риболов и лов на хищни риби в солени и сладки води. Общата ѝ дължина е 210см, съставена от две части с общо 9 водачи. Ергономичната дръжка от EVA пяна и въглеродната обвивка PowerWrap ви дават стабилност и сигурност не само при хвърляне, но и по време на игра с големите водни обитатели.

Тролингът – все по-популярен риболовен метод

Тролингът е риболовен прийом, използван за улов на хищна риба с изкуствена стръв, поради движението на моторната лодка. Тролингът става все по-популярен метод за риболов през последните години, поради факта, че рибарите разполагат с неограничен достъп до извънбордови мотори и модерни лодки. Следователно въпросът за правилния избор на въдица за кльонк става все по-актуален.

Морският тролинг се явява отделно направление в риболова. При него риболовът се извършва в открито море или дори в океана, като се използват сериозни лодки с мощни мотори, а самият улов се извършва с много специализирани принадлежности и примамки.

У нас езеро-речният тролинг е най-популярен и широко разпространен. Той не изисква големи морски лодки с мощни двигатели, както и специализирани въдици и специални морски примамки. Всичко, от което се нуждаете е Delphin Monstro 2, която можете да закупите от нашия онлайн магазин за сравнително малко пари.

Воблерите най-често се използват като примамки при тролинга. Много по-рядко се използват блесни и клатушки или силиконови примамки на джиг глави. Основните обекти на риболов в нашите реки и езера са щука, сом, а понякога и голям костур.Производителят на Монстро – словашката марка Делфин, се е погрижил да ви осигури изключително здрава пръчка, способна да се справи с най-големите речни и морски екземпляри.

Какви са изискванията към въдиците за вертикален спининг от лодка?

Специалната въдица за тролинг има две важни функции, които трябва да изпълнява добре. Едната е участие в подаването на стръвта, а другата – повеждане на предпазливи хищници. Спинингите за лов на хищна риба, каквато е сома, се различават по следните критерии:

 • Материал на бланка на въдицата;
 • Дължина на спининга;
 • Тест на въдицата;
 • Строй на бланка.

Когато избирате въдици за тролинг, обезателно обърнете внимание на дръжката на пръта и неговите проходни пръстени. Материалът, от който е направен бланка на спининга има огромно влияние върху неговите характеристики. Пръчките от фибростъкло, подсилени с карбоново покритие са евтини, надеждни и издръжливи. Те позволяват грубо боравене, което е особено често срещано при начинаещите риболовци, а също така са устойчиви на всякакви удари и претоварвания. Много е трудно да счупите прът от фибростъкло.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти