• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin WALKYRA / 2 части 300cm / 850g

Модел:
160914300
Наличност:
В наличност
Цена
205.00лв.
с ДДС 205.00лв.
на 12 вноски по 20.18 лв.

12 x 19.95 лв.

Купи на изплащане със стоков кредит от Банка ДСК

• Улеснена процедура за електронно подписване
• Атрактивни условия по кредита
• Параметри изцяло по Ваш избор
• Одобрение до няколко минути изцяло онлайн

Размер на кредита /лв./
Месечна вноска /лв./
Обща дължима сума /лв./
ГПР /%/
Изчисленията са направени при допускането за първа падежна дата след 30 дни и са с насочваща цел. Избери най-подходящата месечна вноска.
Описание

Марката Delphin навлиза в европейския пазар със своята екстремна въдица от серията въдици за сомове Catkong. Въдицата е разработена и проектирана в Словакия. Walkyra е резултат от часове изпитания и от приложението на множество иновативни решения. Въдицата е проектирана за улов на най-големите риби в местни или известни чуждестранни риболовни полета. Walkyra е изградена с карбонови тънкостенни нишки с кастинг тегло от до 850 гр.

Тя е изключително твърда, с плавно параболично действие, което позволява нейното натоварване да бъде неограничено. Тя е оборудвана с водачи, които са изградени от изключително здрави метални рамки, с вътрешни SIC вложки, което позволява използването на екстремни влакна. Връзката на въдицата е подсилена чрез допълнителен слой карбон.

За да може тази въдица да бъде използвана в екстремни условия, тя има изцяло метално легло за макара. Ергономичната дръжка подпомага нейното удобно използване, тъй като основният фокус бе поставен върху удобния захват и идеалната работа.

Технически параметри:

 • Модел: 300см / 850гр
 • Брой части: 2
 • Брой водачи: 11
 • Диаметърът на бланката над дръжката: 17,8 мм
 • Тегло: 660гр
 • Транспортна дължина: 157см
 • Дръжка: EVA пяна

Въдицата Delphin WALKYRA притежава всички съществени характеристики на здравата пръчка, способна да издържи натоварването на едри екземпляри. Твърдата бланка е с плавно параболично действие, подсилена с карбонови нишки. И понеже това е качествена въдица за сом, тя има ергономична и удобна ръкохватка, както и метални водачи със силиконови уплътнения, позволяващи използването на дебели и здрави влакна.

Каква трябва да бъде въдицата за сом?

Оборудването за улов на сомове следва да бъде съобразено с особеностите на самата риба. Тоест, мощни и надеждни, защото в противен случай не бихте могли да се справите с този силен и тежък хищник. Ако ще купувате въдица за сом, не бива да забравяте, че пръчката трябва да е възможно най-мощна и качествена. DELPHIN Catkong Walkyra 300 е точно такъв модел.

Допустимо е да купите пръчка с тест от 80 грама и да хвърляте лека стръв, например червеи, на разстояние 80-100 метра. Но как ще реагирате, ако на куката се закачи не млад екземпляр с тегло 1-2 кг, а тежък трофей с минимум 10-15 кг тегло или още по-сериозен, 40-килограмов ? В този случай определено въдицата и стръвта ви ще останат в реката, освен ако не сте подготвени с наистина силен прът.

Най-добрият материал за изработка на сомаджийски въдици е композитът. Пръчка, изработена изцяло от въглеродни влакна би била твърде крехка за такава силова задача. Най-добрите сомаджийски въдиици, към които принадлежи и Валкира, са направени от композитен материал с вискозитет на фибростъкло, усъвършенствани чрез лекотата на тънкостенни въглеродни влакна.

DELPHIN Catkong Walkyra е с дължина 3 метра и тегло 660гр. Състои се от две части, което е идеалният дизайн за въдици, подложени на екстремно натоварване. Препоръчително е да не използвате телескопични въдици за такава сериозна риба. Дори един много силен телескоп има предел на здравината в коленете, който е два пъти по-нисък от стандартното "overstick" съединение.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти