• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Пелети MatchPro ЦАРЕВИЦА 4mm 700g

Модел:
977835
Наличност:
В наличност
Цена
9.50лв.
с ДДС 9.50лв.

Описание

Последно поколение високопротеинови пелети с естествен аромат на царевица. Работи през целия сезон. Вкусни не само за шаран, но и за големи платики, линове, каракуда и амур. Времето на разтваряне зависи от размера на пелетите и температурата на водата.

Пелетите с вкус на царевица са едно универсално всесезонно решение, което ви предлагаме в различни размери. Това е мултифункционална захранка, която можете да използвате по различни начини – да я добавяте в основни храни или да я доставяте с помощта на прашка, чашка или PVA торби. Продуктът е в удобна опаковка и в количество от 700гр.

Видове пелети, използвани като стръв

Като вид пелетите се делят основно на бързо и бавноразтворими. Инстантните пелети се състоят главно от натрошени зърнени култури, овкусени с протеинови добавки. Благодарение на ниското съдържание на влага, те бързо абсорбират вода, а допълващите ги вещества се разтварят във водата за кратък период от време.

Бавноразтворимите (мазни или рибни) гранули са богати на мазнини и протеини, но основният им компонент е рибно брашно или екструдирани зърнени храни. За изготвянето на мастни пелети се използват допълнителни съставки, например свързващи вещества. Основната задача на тази стръв е да държи рибата на правилното място възможно най-дълго, така че те се разтварят във вода много по-бавно от гранулите от първия тип.

Освен тези два вида, съществува диференциация на плаващи и потъващи пелети. Диаметърът им може да варира от 1 mm до 28 mm, съответно градацията е от много малки, малки до големи и много големи размери на пелетите. Отделно отбелязваме наличието в асортимента на меки, пакетирани пелети, към които са добавени хранителни вещества от естествен произход, както и аминокиселини, които силно привличат рибата.

Предимства на пелетите

В сравнение с класическите захранки, пелетите имат някои съществени предимства: потъват бързо, не образуват "прах", а малките частици остават във водния хоризонт, като по този начин не привличат малки риби. В качеството на примамка, пелетите могат да бъдат много евтин вариант, дори ако са закупени от специализиран магазин като нашия.

Препоръчваме в началото на риболова да използвате бързоразтворим вариант, чиято задача е бързо да привлече рибата към мястото на риболова, а след първите клъввания, можете да хвърлите мазни гранули. При MatchPro ЦАРЕВИЦА скоростта на разтваряне се определя от размера на гранулата.

Видео

Препоръчани продукти