• Пелети MatchPro РАК 2mm/ 700g
  • ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Пелети MatchPro РАК 2mm/ 700g

Наличност:
В наличност
Модел:
977876
Производител:
MatchPRO
Цена
9.50лв.
с ДДС 9.50лв.

Описание

Най-новото поколение високо протеинови пелети с естествената миризма на раци. Работи през целия сезон. Големите шарани го обичат! Времето за разтваряне зависи от размера на пелетите и температурата на водата.

Ако си търсите качествена и удобна за използване шаранска захранка, то в лицето на пелетите Crayfish със сигурност сте я намерили. Това са пълноценни високопротеинови пелети на марката Делфин, обогатени с аромат на раци. Размерът на гранулата е 2мм, а количеството в една опаковка – 700гр. Тази гранулирана храна е подходяща за всесезонен риболов.

Защо пелетите са по-добри от домашно приготвените бойли?

Все още голяма част от шаранджиите залагат на домашно приготвени топчета от варено тесто. Те обаче признават, че по-голям успех са постигали с готова захранка. Готовата гранулирана храна  е деликатес за рибата, който винаги може да се представи по нов и необичаен начин, така че хитрият шаран да не може да ѝ устои.

Успехът на пелетите се дължи на разнообразната форма и цвят, предлагани от производителите, но най-голяма заслуга има атрактивният аромат. Серията Match Pro на словашката марка DELPHIN включва разнообразие от миксове с приятен за рибата аромат. В домашни условия е трудно да постигнете толкова наситен и дълготраен аромат при приготвяне на захранката. Освен това, съвременните любители риболовци не разполагат с времето, нужно за тяхното приготвяне.

Технология на производство

Съществуват голям брой рецепти за приготвяне на гранули в домашни условия. Те обаче не могат да се доближат до качеството на компресиране на гранулата, поради което, попадайки във водна среда, не се разпадат. Производители от ранга на Делфин произвеждат меки пелети, базирани на царевица и коноп, които са изключително удобни за риболов.

Едно от основните им предимства е, че тези гранули съдържат съставки, които се подлагат на термична обработка по време на производствения процес. Поради това те бързо се разпадат във водата, образувайки каша с приятна миризма, която шаранът обича да „кълве“. Обикновените пелети се правят чрез пресоване.

Сместа от съставки под формата на паста се подлага на високотемпературна обработка, след което се пресова до желания размер. Докато пелетите са още топли, те преминават през процес на вакуумна инфузия, по време на който се използва рибено масло или растително масло за изхвърляне на въздух и влага от пелетите. Разтворимостта на пресованите гранули зависи от количеството масла, които съдържат, тяхната плътност и размер, както и от температурата на водата.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти