• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Пелети MatchPro БАНАН 2mm 700g

Модел:
977783
Наличност:
Очаква доставка
Цена
9.50лв. 7.60лв.
с ДДС 7.60лв.

Спестявате 1.90лв.

Описание

Изключително висококачествени високопротеинови пелети с естествен вкус и мирис на банан. Абсолютен убиец за обикновен шаран и амур в топла вода. Препоръчва се при риболов, където сладката стръв и примамка са по-предпочитани. Времето за разтваряне зависи от размера на пелетите и температурата на водата.

Предимства на пелетите за шаран MatchPro BANANA

MatchPro BANANA е идеално балансирана протеинова захранка с аромат на банан. Сладката стръв намира широко приложение в риболова в топла вода, затова конкретната гранулирана храна може да се окаже основният фактор за богатия улов на шаран. Пелетите са с диаметър 2мм и се предлагат в количество от 700гр в една опаковка.

Какво всъщност представлява пелетата? Това е твърда гранулирана храна, при която диаметърът и дължината могат да варират, в зависимост от особеностите на риболова. Правят се от сухи смеси на зърнени култури с определени добавки – слепващи агенти, ароматизатори и подобрители.

Предвид свойството им да се разтварят във вода, пелетите по-рядко се използват като примамка, окачена на монтажа и по-често като захранка. Някои рибари запържват нужното им количество пелети в растителна мазнина, за да забавят разграждането им при потапяне във водата. Съществуват също множество техники и приспособления за монтиране на пелета на куката, което подсказва, че и двата варианта на използване са достатъчно популярни.

Производствени технологии

Рибарските пелети са първоначално използвани като фураж за хранене на рибата в промишлени развъдници. Някои рибовъдни ферми дори са разработили собствена продукция гранули, включвайки най-ефективния състав за конкретния вид риба. Производството е изцяло механизирано с помощта на малки гранулатори за фураж.

Диаметърът на гранулата също е от значение при хранене на определен вид водни обитатели. Най-важен е обаче съставът на храната, независимо дали става дума за фуражно хранене на рибата или за примамването ѝ с храна към даден участък от водоема. В първия случай храната трябва да е питателна, а във втория – да излъчва аромат, който да възбуди апетита на рибата и да я направи по-малко предпазлива.

Готовата захранка си остава най-удобният и ефикасен вариант. Тя ви спестява нуждата да приготвяте сами хранителните смеси, да ги съхранявате в хладилник и да ги носите в кофи до мястото на лова, заедно с останалата екипировка. Домашно приготвените захранки в никакъв случай не се по-евтини от качествените и правилно ароматизирани пелети от серията Match Pro на DELPHIN.

Видео

Препоръчани продукти