• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin Wild Spin C.I.T - 230cm/9g

Модел:
110374085
Наличност:
В наличност
Цена
86.00лв.
с ДДС 86.00лв.

Описание

C.I.T е супер лека и бърза бланка от серията Delphin Wild Spin. Тя принадлежи на категорията ULTRALIGHT със залепен изцяло карбонов връх. Карбон 24Т с ниско количество на смола е използван за направата на тази пръчка. Покритието на бланката е полирано и допълнително завършено с матова боя.

Оборудвана е с водачи SEA GUIDE SIC с модерен дизайн, който осигурява безпроблемната употреба на влакна предназначени за спининг. Закрепвайки карбоновия връх А акция е постигнато, което позволява проследяването дори на най-меките удари и употребата на най-тънките влакна.

За да осигурим стабилността на закрепения връх, сме поставили 4 изключително леки водачи на върха. Върхът е в два цвята – флуоресцентно оранжево и ярко бяло, за да се забелязва както във слънчеви, така и в облачни дни. Пръчката е оборудвана с марковия SEA GUIDE макародържач и EVA пяна. Цялата въдица е добре балансирана и осигурява продължителен риболов за дълги часове. 

Технически параметри:

 • Модел  230 см/9гр
 • Брой части – 2
 • Акция – до 9 гр
 • Брой водачи – 8
 • Размер при пренасяне – 120 см 

Delphin Wild Spin C.I.T е първокласна серия Ultralight спининг въдици. Можете да изберете един от 2 превъзходни варианта: 210см пръчка с акция 7 гр или 230см с акция 9 гр. Характеристиките  на двете версии са напълно идентични и безспорно превъзходни. С изцяло карбоновия си връх в два цвята (ярко бяло и флуоресцентно оранжево), тази въдица е идеална за риболов при всякакви условия.

Особености на риболова с Ultralight пръчка

Ultralight не е просто клас спинингови въдици, а цяла риболовна култура, със собствена философия и множество верни последователи. С този такъм се хващат предимно средно големи риби с миниатюрни примамки, някои от които приличат повече на ювелирни изделия. Техническите характеристики на ултралеките спининг пръти ви позволяват да получите много ярки емоции, без да улавяте трофеи.

Риболовът с ултралек спининг - това е риболов на душата и естетиката. В зависимост от използваните примамки, обект на ултралайт риболова могат да бъдат както традиционни хищници: костур, щука, судар, така и полухищни видове риби: уклей, язи, аспид, хлебарка и червеноперка. А с известни умения ултралекият спининг може дори целенасочено да хване каракуда.

На реализацията на кълването оказват влияние няколко фактора:

 • Качество на сглобката;
 • Акция на въдицата;
 • Техника на повеждане на рибата.

Куките, окачени на примамката също трябва да бъдат остри и с най-добро качество. Има и два допълнителни аспекта на ултралеките спининги, на които не винаги се обръща нужното внимание. Това са водачите и дължината на пръчката. Водачът се състои от рамка и вътрешен пръстен, като рамката обикновено е изработена от неръждаема стомана или титан. Титаниевите пръстени са по-леки от стоманата, което е особено важно за ултралеките пръчки.

Дължината на пръта зависи от метода на риболов и вида на терена. Например, от лодка ще бъде по-удобно да използвате къс прът. Късата пръчка няма да ви позволи да хвърлите такъма много далеч, а и самата пръчка не е много удобна, но в някои случаи късият спининг е просто незаменим. На начинаещите се препоръчва да се снабдят Ultralight спининг с дължина 210-300 см, в зависимост от това къде и как ще ловят. В това отношение Delphin Wild Spin C.I.T - 230cm е отличен избор.

Видео

Препоръчани продукти