Филтър
 • Цена
  лв. - лв.
 • Акция / Грамаж от
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Акция / Грамаж до
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Размер / Дължина
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Наличност
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Телескопични въдици

Болонезе Delphin XENOX 4m
Болонезе Delphin XENOX 4m

Очаква доставка

Болонезе Delphin XENOX 5m
Болонезе Delphin XENOX 5m

Очаква доставка

Болонезе Delphin XENOX 7m
Болонезе Delphin XENOX 7m

Очаква доставка

Телескоп Delphin RONIN 3m
Телескоп Delphin RONIN 3m

Очаква доставка

Телескоп Delphin RONIN 4m
Телескоп Delphin RONIN 4m

Очаква доставка

Разнообразието от телескопични въдици за шаран в нашия продуктов каталог, ще отговори на очакванията на голям брой запалени риболовци у нас. Селекцията ни покрива широк диапазон от продукти, така че всеки да избере идеалният за неговите нужди и бюджет.

Шаранджийските ни телескопи Armada Traveler, както и сериите болонезе XENOX и RONIN са сред отличниците на марката DELPHIN. Онлайн магазин Рибарчето ви предлага продукцията на словашкия бранд на най-ниската възможна цена.

Особености на технологията

Телескопът е сред въдиците, ползващи се огромна популярност, вероятно заради неговата пригодност за всички видове риболов. Той е обичайният избор на новаците, и на рибарите, за които риболовът не е чак толкова голяма страст и ловят рядко. Телескопите се отличават по особената конструкция на бланка – секциите на въдицата са подредени от по-широкия към по-тесния диаметър. По-тесните сегменти влизат в по-широките на телескопичен принцип.

Интересът към различните модели телескопични въдици за риболов се дължи на тяхната универсалност. Те са леки, гъвкави, позволяват корекции в дължината и разполагат с макародържач. В допълнение са финансово изгоден вариант и се срещат в множество вариации, така че всеки рибар да може да намери идеалния за него модел.

Днес можете да си купите телескопичен прът със или без пръстени, с различни дължини (от 3-4 метра до 7 и повече), бюджетно ниво, и модели, изработени от изцяло нов клас материали, които могат лесно да се държат с една ръка дълго време. С помощта на чудесните ни телескопи въдици бихте могли да ловите с плувка, с отвесна блесна, да използвате стойка, а понякога и да ловите на дъно.

Реки, езера, язовири и блата – с въдица телескоп можете да ловите навсякъде и да преследвате както хищни екземпляри, така и миролюбива риба. Универсалното приложение на въдиците с телескопично разгъване беше именно причината те да предизвикат истински фурор със своето появяване на пазара на риболовно оборудване.

Как да изберем телескопа, с какво да го оборудваме и на какво да обърнем специално внимание?

Изборът на телескопична въдица не касае единствено нейната цена. Пазарът предлага нискобюджетни решения, не отстъпващи по качество на доста по-скъпите разработки. Първото, на което трябва да обърнете внимание е не цената, а дължината на пръчката. В специализираните магазини се предлагат пръчки от 4 до 7 и повече метра. Практиката показва, че най-удобни за боравене са тези, чиято дължина не надвишава 6 метра.

Телескопите, дълги около 5-6 метра са напълно достатъчни, за да се направи добро замятане, като се контролира изцяло всеки сегмент на оборудването. Освен това по-дългите пръти изискват специални техники на боравене и ако се използват неправилно, просто се чупят, което в крайна сметка проваля мероприятието.

Теглото на въдицата е не по-малко важен параметър. Понякога то е посочено в описанието на съответния продукт или на етикета му, когато се предлага от физически магазин. За да прецените напълно теглото на пръчката, тя трябва да се разгъне и да се подържи в ръце. Тук всеки сам определя приемливите стойности, тъй като всички сме различни.

Все пак помислете какъв риболов планирате да практикувате. Ако смятате да използвате въдици телескоп, стоящи на стойки, можете да вземете по-тежък модел, но в случай че възнамерявате постоянно да се движите около участъка на водоема и през повечето време да държите въдицата в ръцете си, по-лека пръчка ще е по-удобна. Имайте предвид обаче, че колкото по-тънък и лек е прътът, толкова по-висока е цената му. Потърсете компромисен вариант.

Дебелината на пръта в основата (диаметър на последното коляно, където е прикрепена макарата) също е характеристика, заслужаваща допълнително обмисляне. Такива са много шаранджийски въдици телескопични, но истината е, че колкото по-дебела е тази част, толкова по-трудно ще бъде да се държи пръта в ръка, и толкова по-тежък ще бъде той.

Въдица телескоп ще намерите на различни цени, но по-важният въпрос в случая е дали водачите да присъстват или не? В случай че заложите на модел без водачи, такива винаги могат да се добавят по желание, но за онези, които тепърва навлизат в света на риболова, е по-уместно да заложат на продукт с водачи, защото е този вид е по-гъвкав и практичен.

Съществуват телескопични въдици, на които първото коляно е кухо, но има и такива, където то е твърдо, монолитно - от фибростъкло. Ясно е, че пръчката с кухо коляно ще бъде по-лека и по-удобна за замятане, но ще трябва да платите за лекотата както финансово, така и поради факта, че кухите колена по-лесно се чупят. Твърдите колена са по-малко гъвкави, но са по-добри за риболов със стойка и когато рибите са под килограм и повече.

Задължително, когато купувате телескопична въдица на място от риболовен магазин, е да я проверите щателно за пукнатини и грапавини. Освен това, за да ви е по-лесно да сглобите всички колена, можете да помолите продавача да фиксира първия сегмент в ръцете си, докато вие внимателно повдигате пръта, създавайки допълнително натоварване.

В случай че пръта се огъва плавно от върха към второ и трето коляно, то в такъв продукт си струва да се инвестира. В противен случай ще се окаже, че натоварването не е разпределено правилно и по-здрава захапка от по-тежък екземпляр би моггла да причини напукване на първото коляно.

Вече уточнихме предимствата на въдиците тип телескопи с водачи, но в общи линии, цялостният облик на оборудването е от значение. Лъскавата и привлекателна визия често добавя към стойността на продукта, затова е важно да харесате въдицата от пръв поглед, но и цената ѝ да отговаря на определения бюджет.

Вземайки по-скъп модел от първоначално планираното, риболовът ще се превърне в постоянен страх от счупване на въдицата, което драстично ще понижи удоволствието от ловенето. В нашия продуктов каталог ще попаднете на изключително привлекателни телескопични въдици с водачи, чиято цена е максимално достъпна за повечето любители на риболова у нас.

ARMADA TRAVELER е една чудесна телескопична въдица с водач, чиято черната матова бланка от карбон е изключително стабилна. Нейната приятна и удобна дръжка е направена от корк и коркова гума, за да пасне идеално на захвата ви. Тя е оборудвана със сертифициран DPS макародържач в елегантен черен цвят. Диаметърът на бланката над дръжката е 18.8мм, а транспортната ѝ дължина е едва 100см. Теглото е 315гр.

Компанията ни е официален вносител на продуктите на марката Delphin, което ни позволява да ви предложим максимално ниска цена.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ