• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Оловна глава Чебурашка BOMB! 5 бр

Модел:
668000003
Наличност:
В наличност
Цена
2.40лв.
с ДДС 2.40лв.

Описание

ЧЕБУРАШКА влетя на риболовния пазар като дива река и след като тя беше показана от руските рибари, стана много популярна. Основната задача на тази тежест е да придаде на примамката красиво, елегантно движение. Той се закрепя към куката чрез вътрешна система от тел.

Тази връзка и движение са изключително привлекателни за рибата. Освен неговото движение, друго негово предимство е, че когато изберете идеалната кука за примамката, трябва да смените само главата на тежестта. Смяната е много бърза и ефективна. Когато ловите риба с ЧЕБУРАШКА, препоръчваме да използвате карабинка.

Главите на тежестите от серията примамки BOMB! са изключително добре направени и са с високо качество. Системата от тел може лесно да се извади и постави и освен това, има клуп за поставяне на куката, който е с настина специално огъната форма. Благодарение на нея, бързо ще определите правилната страна и движението на примамката ще бъде още по-интересно.

Ние предлагаме ЧЕБУРАШКА за изключително лек улов  от 3 гр до  21 гр., подходящи за дълбоководен риболов на бяла риба. Опаковката съдържа 5 броя.

На какво се дължи широката популярност на чебурашките?

Все повече рибари предпочитат Чебурашка за риболов на бяла риба в дълбоки води. Този вид олова дължат необичайното си име на двете уши, предназначени за закрепване на примамката и повода. Обикновено чебурашките се срещат в два варианта – с право разположение на ушите и разгърнати. Тези разлики се дължат на различното разположение на ушите на куката (надлъжни и напречни).

Чебурашката се прикрепя към куката или към двойник с помощта на завиващ се пръстен. Този подвижен елемент придава на оборудването най-голяма мобилност и аеродинамика при замятане. Замятането на монтаж с чебурашка е много по-далечно, отколкото ако се използва класическа джиг глава.

Това се дължи на посоката на полета. Тоест чебурашката дърпа куката със стръвта зад себе си и цялата джиг глава почти винаги лети настрани, нарушавайки летателните характеристики на целия монтаж. Най-сериозните трансформации при този вид тежести се случиха преди няколко години, когато те станаха сгъваеми.

Нов, по-удобен дизайн

Вече вътре в оловното топче през проходния отвор преминава метална скоба, наподобяваща модифициран кламер. Сега можете да поставите двойна или офсетна кука без помощта на пръстен за навиване. Това е много по-удобно и не изисква специални инструменти. Достатъчно е да издърпате скобата, да я прекарате през ухото на куката и да я върнете обратно. Стоперът от друга страна представлява директна закопчалката за повода.

Дизайнът е много удобен и спестява много време на риболовците. Формите на този вид чебурашки за риболов са различни - от класически кръгли до всякакви елипсовидни. Зацепите, разбира се, са неизбежни, но броят им, когато се използват чебурашки, е значително намален.

Оловото, от което се изработват тези тежести, се отразява негативно на екологията на водоемите. Може само да се гадае какво се случва на дъното на водоем, който е предпочитан от джиголовците. Ето защо много производители започнаха да боядисват своето олово с помощта на специална прахова технология.

Чебурашката BOMB се предлага в комплект от 5бр с тегло от 3 до 21 грама.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти