• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Макара Delphin HEXA 40

Наличност:
В наличност
Модел:
286041040
Производител:
DELPHIN
Цена
70.00лв.
с ДДС 70.00лв.

Описание

Много приятна макара с набор от универсални добре балансирани характеристики и изключително лесна за хващане от всеки рибар. Приятна и безпроблемна употреба, без никакви неприятности, идеален капацитет за влакно, и оптимално предавателно число от 5,1:1 са основните характеристики, на които се базира макарата Hexa. Тя се доставя с основна метална шпула и с резервна пластмасова шпула.

Ако е необходимо, предлагаме като опция допълнителни метални шпули. Ръкохватката също е метална и има изключително удобна дръжка, която можете да използвате в продължение на часове. Макарата се доставя с допълнителен винт за дръжката, в случай, че загубите оригиналния. Предният аванс, който е много чувствителен и лесен за регулиране, е допълнителен бонус.

Макарите Hexa се предлагат в множество пленителни цветове, комбиниращи елегантно черно, скромно синьо и метални сребърни нюанси. Тази макара е с широка гама на приложения и може да се използва при множество техники на риболов, което означава, че ще ви осигури множество приключения на приемлива цена.

Технически параметри:

  • Модел: Delphin HEXA 40
  • Капацитет mm / m: 0.22 / 340, 0.25 / 270, 0.28 / 220
  • Предавателно число: 5.1: 1
  • Лагери: 5 + 1
  • Тегло: 290гр

Макарата Delphin HEXA може да се закупи в размер 20, 30 и 40. Тук е представен последният от изброените варианти – едно превъзходно устройство с отлични параметри и стабилна и ергономична метална дръжка. Ще я получите заедно с допълнителна пластмасова шпула и допълнителен винт за дръжката. Предлага се в невероятни цветови комбинации.

Особености на безинерционната макара

Всеки рибар използва макара, но не всеки познава нейната функционалност и тънкостите при избора на такъв атрибут за определена техника на ловене. С развитието на спортния и любителския риболов гамата от различни тежки и леки макари се увеличава и съответно се увеличава списъкът с изисквания към тях.

Макарите играят една от основните роли за успешния риболов. Те отговарят за доставката на такъма до избрания участък на водоема, както и за удобна игра с рибата без насичания. Най-популярният и широко използван тип макари са безинерционните. Името определя физиката на движение на влакното, излизащо от шпула.

При тези макари при замятане барабанът не се върти и няма инерция. Влакното излита от крайната част на неподвижната шпула. При инерционна макара кордата, спускаща се по време на замятане, върти барабана, създавайки инерция. Тоест, спирането на барабана след удряне на оборудването във водата не се случва веднага.

Силата на инерцията кара барабана да се върти допълнително, така че при използване на такива макари трябва да се обърне специално внимание на забавянето на барабана по време на полет и особено, когато такъма навлиза във водата. В противен случай можете да получите така наречената „брада“ от въдицата, чието разплитане отнема много време и нерви, а също така често води до деформация и повреда на въдицата.

Най-интересното е, че е трудно да се постави ясна граница в класовете за този вид макари. Можете да ги разделите само въз основа на техническите параметри, от които зависи предназначението им, т.е. използване при определени видове риболов. Според предназначението им макарите биват: спинингови, фидерни, шаранджийски, тролинг и мачови.

Вижте още:

Препоръчани продукти