• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Макара Delphin MODECO Carp - size.70

Наличност:
Очаква доставка
Модел:
276001171
Производител:
DELPHIN
Цена
78.00лв.
с ДДС 78.00лв.

Описание

MODECO е атрактивна модерна макара, изработена въз основа на надеждна и тествана техническа база. Благодарение на вътрешния механизъм с идеални пропорции, тази макара е изключително дълготрайна и е с много добро представяне. Графитното тяло е много солидно и не се приплъзва или усуква, дори когато е претоварено.

Металната ръкохватка и нейната ергономична част ще ви паснат идеално. Металната шпула е с достатъчна дълбочина и има достатъчно пространство дори и за по-голям обем навиване . Благодарение на перфектно балансирания ротор, нейната работа е изключително плавна. 

Технически параметри:

 • Модел: Delphin MODECO Carp 70
 • Капацитет на шпулата mm / m: 0.26 / 600, 0.30 / 450, 0.35 / 330
 • Предавателно число: 5.5: 1
 • Брой лагери: 4 + 1
 • Тегло: 514g

Висококачествената макара Delphin MODECO Carp може да бъде закупена в широк диапазон от размери. Тук ви представяме размер 70, който е удачен избор за богата гама фидерни въдици. Изработен от графит, механизмът е здрав и същевременно лек. Дръжката и шпулата са изработени от метал, което ги прави устойчиви на натоварване. Плавното преминаване на влакното е осигурено от добре балансирания ротор.

Изборът на макара – какво трябва да знаете?

Изборът на фидер макара е сложен и отговорен момент. За да разберете защо MODECO Carp на Делфин е чудесен избор, нека разгледаме някои нюанси, свързани с избора на такъв механизъм. На първо място е важно да уточним, че има два вида макари – за класически и за флет-фидер въдици.

Моделите от първия тип са по-леки, докато макарата за флет фидер е трябва да е по-мощна и по-голяма, тъй като се използват тежки захранки, които се хвърлят на значително разстояние. Всяка макара има множество характеристики, като се започне от тегло, вид, размер и материал на изработка. Някои модели са оборудвани със система за намаляване на вибрациите, а други са високоспециализирани мачови макари, при които влакното е положено по специален начин в шпула.

Тягово-силови характеристики

Тягово-силовите характеристики показват мощността на макарата. Мощността се изразява в способността на устройството издържа на огромното съпротивление и натоварване, което идва от фидера и рибата, благодарение на въртенето на малка дръжка. По този показател макарите могат да бъдат разделени на три групи:

 • Високоскоростни – предавателното число е по-голямо от 6:1;
 • Универсални – предавателно число 5;1;
 • Силови – предавателно число 3,2:1 - 4:1.

Според тези параметри, става ясно че Delphin MODECO Carp - size.70 е универсална макара , подходяща за риболов в езера и язовири. Удачно е да се използва със средно тежки захранки. Предавателното число на риболовната макара влияе пряко на работата на нейния механизъм. От този показател зависи както скоростта на навиване на влакното, така и сцеплението, надеждността и издръжливостта на механизма.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти