• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Макара Delphin BIGBOY 2500

Наличност:
В наличност
Модел:
286036100
Производител:
DELPHIN
Цена
76.00лв.
с ДДС 76.00лв.

Описание

Изключително бърза макара с малко тяло и с шпула с размер от 2500. Леката конструкция крие в себе си предавателно съотношение от 6,2:1, благодарение на което можете да издърпате Вашата линия изключително бързо. Макарата е с 6+1 лагера. Можете да разчитате на мек, регулируем преден  аванс, така че BIG BOY ще бъде ваш надежден спътник, когато ловите с болонеза, мач въдица или спининг въдица.

Всички компоненти са събрани в здраво, но леко тяло, така че няма да се уморите дори и след няколко часа риболов. Металната дръжка може да се използва както с лява, така и с дясна ръка. Дръжката има гумиран захват. Ходът на макарата е много плавен, без каквито и да е смущаващи вибрации. Синята метална шпула на макарата, заедно с детайлите в син цвят по нейното тяло, подчертават мъжествеността на този малък-голям борец. 

Технически параметри:

  • Модел: Delphin BIG BOY 2500
  • Капацитет на шпулата mm / m: 0.16 / 410, 0.18 / 320, 0.20 / 260
  • Предавателно число: 6.2: 1
  • Брой лагери: 6 + 1
  • Тегло: 284гр

Макара Delphin BIGBOY е с компактни размери, ниско тегло и голям обем на шпулата, чийто размер е 2500. Това е модел с преден аванс, който може лесно да се монтира на мач въдица, спининг или болонеза. Дизайнът залага на удобна метална дръжка с противоплъзгащ се гумиран държач, както и на двуцветна аранжировка на тялото – сребристо и синьо, които се допълват и създават усещането за продукт от най-висок клас.

Преден или заден аванс – кое е по-добро?

Предният аванс на макарата се използва при леки натоварвания, обикновено за риболов на малки и средни по големина риби. Механизмът работи чудесно с деликатни риболовни съоръжения и леки примамки. Той е едно цяло с шпулата и следователно в случай на повреда се заменя заедно с нея.

Макарите с преден аванс се отличават с повишена чувствителност и лекота, затова се представят добре на леки и свръхлеки платформи. Силните страни на макарата Delphin BIGBOY 2500 са компактност, лекота, висока чувствителност, прост дизайн без многобройни възли, които лесно могат да се счупят и ниска цена.

Настройка

Преди да използвате предния аванс на макарата за риболов е редно да го настроите правилно. Има безброй подходи за персонализиране на този механизъм. Някои риболовци го затягат възможно най-плътно, за да осигурят ефективна подсечка, което е оправдано например при риболов на зандер с твърдото му небце.

Други пускат аванса свободно, за да си гарантират свръхдълго замятане и да са сигурни, че ще предпазят оборудването си от счупване в случай на забиване. Всичко е въпрос на предпочитания и опит, натрупан през годините.

Класическият начин за регулиране на този механизъм е в зависимост от разривното натоварване на линията (под максимума). За оптимална фина настройка ще ви е необходим товар, тежащ около 70-80% от скъсващото натоварване на влакното. Препоръчително е да настроите аванса на максимално допустимата стойност.

Макара Delphin BIG BOY 2500 е с 6 +1 брой лагери и капацитет на шпулата mm / m: 0.16 / 410, 0.18 / 320, 0.20 / 260

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти