• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Макара Delphin HEXA 20

Модел:
286041020
Наличност:
В наличност
Цена
66.00лв.
с ДДС 66.00лв.

Описание

Много приятна макара с набор от универсални добре балансирани характеристики и изключително лесна за хващане от всеки рибар. Приятна и безпроблемна употреба, без никакви неприятности, идеален капацитет за влакно, и оптимално предавателно число от 5,1:1 са основните характеристики, на които се базира макарата Hexa. Тя се доставя с основна метална шпула и с резервна пластмасова шпула.

Ако е необходимо, предлагаме като опция допълнителни метални шпули. Ръкохватката също е метална и има изключително удобна дръжка, която можете да използвате в продължение на часове. Макарата се доставя с допълнителен винт за дръжката, в случай, че загубите оригиналния. Предният аванс, който е много чувствителен и лесен за регулиране, е допълнителен бонус.

Макарите Hexa се предлагат в множество пленителни цветове, комбиниращи елегантно черно, скромно синьо и метални сребърни нюанси. Тази макара е с широка гама на приложения и може да се използва при множество техники на риболов, което означава, че ще ви осигури множество приключения на приемлива цена.

Технически параметри:

 • Модел: Delphin HEXA 20
 • Капацитет  mm / m: 0.18 / 290, 0.20 / 230, 0.22 / 160
 • Предавателно число: 5.1: 1
 • Лагери: 5 + 1
 • Тегло: 240гр

DELPHIN HEXA 20 е висококачествена и ергономична макара, принадлежаща към семейството на мултипликаторите. Тя ще ви спечели още с привлекателния си дизайн и тъмни нюанси, а след първия тест, ще се влюбите в гладкия ѝ лек ход. Моделът се предлага с резервна пластмасова шпула, която да замести основната метална, в случай на нужда.

Особености на мултипликаторните макари

Както вече споменахме, макарите от серията Hexa на словашката марка, са част от категорията мултипликатори. Това е малко по-различен вид макара със шпул с два лагера, монтиран в твърд калъф. Мултипликаторите се различават от класическите риболовни макари по конструкция, начин на управление, място на закрепване на въдица (над пръчката) и по-голям капацитет за навиване на влакно.

Изборът на такава макара се основава на два важни фактора – според вида на конструкцията и според начина на употреба. Според конструкцията, мултипликаторните макари биват:

 • Класически – те са с кръгъл профил и се навиват по-бавно;
 • Тип „яйце” – това са мултипликатори с нисък профил. Те имат ергономична форма и способност да се навиват по-бързо.

За лов на хищници можете да изберете мултипликатор за кастинг - така наречените "Baitcast" макари. За морски риболов се предлагат специални устройства, предназначени конкретно за използване в солени води. Макарите за сом могат да навият 200м влакно или плетен шнур.

По-голямата част от макарите от ранга на Hexa са оборудвани с три вида спирачки: Звездовидна (бойна), работна (предотвратява изпреварване на шпулата) и механична спирачка (служи за управление на замятането). Конкретният модел е с 5+1 броя лагери и предавателно число: 5.1: 1. Приложението на тази макара е изключително широко. Може да се използва в различни условия и с при разнообразие от риболовни техники.

Устройството се предлага заедно с резервна пластмасова шпула и резервен винт за дръжката. При желание, можем да предоставим резервна метална шпула, съвместима с макарите от серията. Моделът е с тегло едва 240гр и подходящ за всички модели шаранджийски въдици, включително на други производители.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти