• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Макара Delphin IXTREK 3T

Модел:
101001247
Наличност:
В наличност
Цена
87.00лв.
с ДДС 87.00лв.

Описание

IXTREK разширява своята гама от компактни макари с предна кнобка за задържане с качествен модел на достъпна цена. Независимо дали сте фен на спининг, фидерен риболов или на риболов с плувка, Delphin IXTREK винаги е хит!

Тъмната повърхност с червени акценти права макарата изключително ексклузивна, от гледна точка на дизайн. Основният стълб на макарата представлява изпробван и тестван механизъм с перфектно балансиран ротор, което прави нейното използване изключително плавно и безпроблемно. Тялото е изработено от лек композитен материал, който гарантира изключително дълъг живот и отлична устойчивост на механични повреди. 

Дръжката на макарата IXTREK се прикрепя към тялото чрез навиване във вътрешната гайка, което минимализира луфтовете между компонентите и създава изключително здрава връзка. Кнобката на самата дръжка е покрита с гума, което я прави изключително приятна и удобна на допир. Освен това, тя завършва естетиката на макарата.

Макарата се предлага в три различни размера, така че можете да се забавлявате, независимо от избраната риболовна техника. Освен това можете да закупите допълнителни метални шпули за всеки размер, както и допълнителни карбоново подложки за задържането. 

Технически параметри:

 • Модел: Delphin IXTREK 3T
 • Капацитет на шпулата mm / m: 0,14 / 360, 0,18 / 215, 0,20 / 175
 • Предавателно число: 5.1: 1
 • Брой лагери: 6 + 1
 • Тегло: 254g

Delphin IXTREK 3000 e последно поколение макара, подходяща за различни видове риболов – спининг, фидер и риболов с плувка. Предлага се в три различни размера, подходящи за различни риболовни техники и индивидуални предпочитания на риболовците. Можете да оборудвате макарата с допълнителна метална шпула и карбонова подложка за задържането.

Защо е важно да изберете добра спининг макара?

Качеството на макарата играе важна роля за успешния спининг риболов. Този детайл е подложен на постоянен стрес, особено при игра с големи риби. Следователно изборът на макара трябва да се вземе сериозно. С перфектно балансирания си ротор, IXTREK гарантира гладко и безпроблемно отпускане на влакното.

Най-важният детайл на всяка макара е нейният корпус. В конкретния случай, корпусът служи не толкова за придаване на необходимия външен вид на продукта, колкото като основа за разположението на вътрешните механизми. В хлабините на тялото са вградени всички вътрешни валове и зъбни колела. Поради тази причина първото изискване към тялото на макарата е здравина, и чак след това са лекотата и ергономичността.

За изработка на корпуса на съвременните макари се използват различни материали:

 • Пластмаса – подходяща за евтини макари от нисък клас, които не са предназначени за тежки товари;
 • Алуминиеви сплави – срещат се в моделите от средния ценови сегмент, които могат да издържат на доста силен удар;
 • Композитни материали - по-лека алтернатива на алуминия, която не му отстъпва по своите експлоатационни характеристики;
 • Титанови сплави - използвани при производството на премиум клас устройства. Те съчетават висока надеждност и лекота.

От качеството на изработка на корпуса зависи разположението на вътрешните елементи на механизма. Поради тази причина, към тялото на макарата има огромни изисквания. Ако отворите в корпуса са направени неточно, това ще се отрази негативно на качеството на цялата макара.

Не бива да се пренебрегва и визията. Delphin IXTREK 3000 е изключително атрактивна с графитения си металически цвят и червени акценти. Дръжката е ергономична и удобна. Фиксира се чрез вътрешна гайка, което позволява да се осигури здраво свързване, без луфтове между отделните компоненти.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти