• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Макара Delphin IXTREK 2T

Модел:
101001246
Наличност:
Очаква доставка
Цена
80.00лв.
с ДДС 80.00лв.
Описание

IXTREK разширява своята гама от компактни макари с предна кнобка за задържане с качествен модел на достъпна цена. Независимо дали сте фен на спининг, фидерен риболов или на риболов с плувка, Delphin IXTREK винаги е хит!

Тъмната повърхност с червени акценти права макарата изключително ексклузивна, от гледна точка на дизайн. Основният стълб на макарата представлява изпробван и тестван механизъм с перфектно балансиран ротор, което прави нейното използване изключително плавно и безпроблемно. Тялото е изработено от лек композитен материал, който гарантира изключително дълъг живот и отлична устойчивост на механични повреди. 

Дръжката на макарата IXTREK се прикрепя към тялото чрез навиване във вътрешната гайка, което минимализира луфтовете между компонентите и създава изключително здрава връзка. Кнобката на самата дръжка е покрита с гума, което я прави изключително приятна и удобна на допир. Освен това, тя завършва естетиката на макарата.

Макарата се предлага в три различни размера, така че можете да се забавлявате, независимо от избраната риболовна техника. Освен това можете да закупите допълнителни метални шпули за всеки размер, както и допълнителни карбоново подложки за задържането. 

Технически параметри:

  • Модел: Delphin IXTREK 2T
  • Капацитет на шпулата mm / m: 0,12 / 350, 0,14 / 250, 0,18 / 150
  • Предавателно число: 5.1: 1
  • Брой лагери: 6 + 1
  • Тегло: 246гр

Макарата Delphin IXTREK е една от най-добрите нискобюджетни макари за спининг риболов, предлагани на пазара. При нея визия, ефективност и ергономичност се допълват отлично. Тъмният корпус с червени акценти ще направи риболовното ви оборудване по-привлекателно, но естетиката няма да бъде единственото, което ще постигнете. Благодарение на тествания механизъм с отлично балансиран ротор, моделът ви гарантира лекота на работа и успешен риболов.

Кои са важните критерии при избора на спининг макара?

Не съществува универсална макара за спининг и това е първото, което е нужно да знаете. Има обаче характеристики, които трябва да познавате, за да изберете най-подходящия модел за себе си, за конкретна въдица, за даден вид техника, условия на риболов, водоем и т.н. Макарата на първо място трябва да съответства на пръта.

Едва ли е нужно да казваме, че на свръхлекия прът се поставя компактно устройство, докато на тежкия е нужна масивна макара без инерция. Размерът може да се определи дори на око, което е лесно за опитните спинингисти. Те с един поглед разбират кои модели да отхвърлят, защото не се вписват визуално в общата картина, и по-важно - биха внесли дисбаланс в оборудването.

Съществува много специфичен параметър, по който е лесно да се разбере дали макарата пасва на пръта ви. Това е размерът. Той е обозначен с числа от 1000 до 5000, които показват колко шнур с диаметър 0,1 мм ще се побере на макарата. Ако използвате 100 метра, тогава макарата ще бъде маркирана с 1000 единици. Размер 2000 побира 200 м, 2500 - 250 м. Шнур с дебелина над 0,1 мм ще се побере в по-малко количество.

Следователно, колкото по-голям е диаметърът на конеца, и колкото по-тежки са стръвта и рибата, толкова по-големи трябва да бъдат числата. Може би най-важният параметър, който осигурява чувствителността на бобината, е способността да се контролира стръвта. Това е особено важно за свръхлекия риболов. Характеристиката се реализира чрез поставяне на лагерите на правилните места.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти