• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Помпа за въздух Delphin A-PUMP maxi

Модел:
920100002
Наличност:
В наличност
Цена
36.00лв.
с ДДС 36.00лв.

Описание

Оксигенаторът A-PUMP MAXI е предназначен да поддържа жива вашата примамка за риба в продължение на цели 80 часа! Оксигенаторът се захранва с две батерии 1,5 V, тип LR20, но той може да бъде захранван и от запалката на вашия автомобил чрез специален адаптер, включен в пакета. Оксигенаторът може да бъде настроен за работа на две скорости, които изпомпват въздух между 1 до 1,2 л за минута.

Самият въздушен мотор е оборудван с панти със ширина от 1,5 см. Те позволяват да закачите оксигенатора директно в кофата. Опаковката съдържа и гумен маркуч с въздушен камък. Батерията осигурява продължителност на работа до впечатлителните 80 часа, така че можете да поддържате всички живи примамки за риба в добро състояние за дълъг период от време. A-PUMP MAXI е устойчив на дъжд.

Технически параметри:

 • Размери: 145x79x43 мм
 • Захранване: 2x 1.5V LR20 батерии или заредени от запалката за автомобили чрез специален адаптер
 • Настройки за скорост: 2
 • Аерация: 1.0 - 1.2 L / min
 • Работа: 80 часа
 • Аксесоари: гумен маркуч, въздушен камък, автомобилен адаптер

Покупката на помпа за въздух на батерии е разумно решение, защото с това полезно устройство ще поддържате стръвта си жива в продължение на 4-5дни. A-PUMP maxi на словашката марка DELPHIN е напълно оборудвана и готова за работа. Предлага се заедно с адаптер за захранване от автомобилния акумулатор. С две степени на работа, оксигенаторът изпомпва 1 – 1,2л в минута.

Приложение и принцип на работа

Оксигенаторът е един от основните компоненти на оборудването за аквариуми. Поради специфичното му предназначение, той се използва ефективно и в риболова, осигурявайки приток на свеж въздух, необходим за поддържането на живата примамка. Основна функция на помпата е по механичен начин да изтласква въздух от атмосферата към съответния съд, в който се отглежда/съхранява жива риба.

Вкарвайки въздух във водна среда, аераторът създава движение във водата с издигащи се въздушни балончета. Основната задача на уреда е да насити водата с кислород, който е също толкова нужен на водните обитатели, колкото и на хората. За тази цел е особено важно наличието на въздушен камък, инсталиран на върха на маркуча, с който се вкарва чист кислород.

Аерацията – основна функция на оксигенатора

Както всички живи същества, и рибите се нуждаят от кислород, за да оцелеят, затова те "дишат" такъв от аквариумната вода. Те правят това, като абсорбират разтворения кислород от водата през хрилете си. Аквариумът може да абсорбира кислород на повърхността на водата, но това количество само по себе си често е крайно недостатъчно.

Използването на въздушна помпа и Air Stone значително увеличава газообмена на CO2 и O2, поддържайки разтворените концентрации на тези газове на безопасни нива. Това се случва от директния пренос на газове от образуваните мехурчета, както и от повърхностното разклащане, причинено от същите тези мехурчета.

Въздушните помпи се предлагат в голямо разнообразие от форми, размери и материали. Оксигенаторът A-PUMP MAXI е оборудван с две батерии 1,5 V, тип LR20, но може да бъде захранван и от запалката на всеки автомобил чрез специалния адаптер, включен в комплекта. Въздушните камъни се предлагат във вид на различни порести мембрани – от пясъчни до синтетични.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти