• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Монофилно влакно fin RAIDER bronze

Модел:
500607030
Наличност:
В наличност
Цена
15.00лв.
с ДДС 15.00лв.

Описание

Ниска разтегливост, комбинирана с висока товароносимост на възела

Това премиум монофилно влакно на FIN свързва три изключителни характеристики на идеалното влакно за шаран.

1. товароносимост на възела;

2.  ниска разтегливост на монофилното влакно;

3. извиването и усукването на влакното е премахнато.

Неговото уникално флуорокарбоново покритие гарантира, че почти не поема вода, а тази характеристика гарантира неговата товароносимост, дори и след дългосрочна употреба под вода. В сравнение с RAIDER, стандартните монофилни влакна губят прибл. 15% от своята товароносимост, след като се накиснат във вода. Неговото флуорокарбоново покритие повишава устойчивостта му към повреди и понижава повърхностното му триене.

Влакното изпълнява една от най-важните задачи в риболова. Без него не можете да извадите рибата от водата, но то също така изпълнява и ролята на връзка между въдицата, макарата и куката. С включването на все повече химични съединения в риболовните принадлежности, монофилните влакна постепенно изместват класическите линии. Влакното fin RAIDER bronze е идеалната шаранджийска корда с ниска разтегливост и висока товароносимост на възела.

На кои изисквания отговаря идеалното риболовно влакно?

Първо трябва да направим уговорката, че не съществува такова нещо като „идеално” риболовно влакно по принцип, а става въпрос за идеално по отношение на конкретни условия на риболов. Обикновено влакното се избира според материала, но цветът също е важен. Цветът на кордата се избира така, че да съответства на цвета на водата във водоема, в който ще се лови.

Кордата по правило трябва да бъде лека, за да може лесно да се замята, както и тънка, но да издържа на голямо натоварване. Обикновено върху ролките, на които се продава влакното, се посочват основните параметри - дължина в метри (50 m, 100 m и т.н.), диаметър в милиметри (0,2 mm, 0,3 mm и т.н.) и якост на разкъсване в килограми (3,6 кг, 4,8 кг и т.н.).

Понякога якостта на опън се записва в нютони (N). За да получите (kg), трябва да разделите стойността (N) на 9,8. Когато избирате влакно, винаги вземайте предвид теглото на рибата, която планирате да ловите - колкото по-малка е рибата, толкова по-тънка трябва да е кордата и, колкото по-голяма е, толкова по-дебела да е тя. Монофилното влакно fin RAIDER bronze се предлага в различни дебелини: от 0,26 до 0,37мм.

Кордата не е дълготрайна част от риболовното оборудване, а консуматив, който се купува периодично. Ето защо трябва да се грижите за нея, да я съхранявате правилно и да я подготвите за следващия риболов. В противен случай тя ще ви разочарова в най-неподходящия момент.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти