• Флуорокарбон FIN FLRCARBON - 100% fluocarbon
  • ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Флуорокарбон FIN FLRCARBON - 100% fluocarbon

Наличност:
В наличност
Модел:
500663125
Производител:
FIN
Цена
9.60лв.
с ДДС 9.60лв.

Описание

От марката FIN получавате 100% флуоровъглеродно монофилно влакно. За разлика от конвенционалните флуоровъглероди, FIN FLRCARBON има по-голяма гъвкавост и значително по-ниска памет. FIN FLRCARBON е специално монофилно влакно за риболов, тъй като има подобен индекс на пречупване на светлината като водата, което го прави почти невидимо във водата. Плътността му е почти 80% по-висока от плътността на водата и 60% по-висока от стандартната плътност на найлоновите влакна. Поради тази причина, FIN Fluorocarbon потъва изключително бързо и е идеалният избор за улов на хищници в кристално чистите води.

Диаметър/Капацитет на натоварване: 0.125mm/2.8lbs 0.148mm/4.1lbs 0.185mm/6.0lbs 0.205mm/8.1lbs 0.35mm/17lbs 0.45mm/21.7lbs 0.60mm/35.2lbs

Забележка: ограничаващ фактор за капацитета на натоварване е възела. Ако има износен възел, незабавно извадете влакното до възела и свържете отново крайния възел. Начинът, по който правите възела, оказва значително влияние върху капацитетът на натоварване.  Затягането на възела трябва да се прави бавно и внимателно.  Мястото на правене на възела трябва да се навлажни или препоръчваме да използвате FIN KNOT LOY (за увеличение капацитета на натоварване)

Все повече рибари избират монофилни риболовни влакна от флуорокарбон за лов на хищници в бистри води. И ако други продукти, базирани на флуоровъглерод се провалят в определени условия, то влакното FIN FLRCARBON работи безотказно, оставайки напълно незабележимо във водата с максимална якост на опън. Можете да поръчате кордата в широка гама от дебелини, така че маркирайте желаната опция, когато създавате своята поръчка.

Уникални характеристики и свойства на материала

Флуорокарбонът е сравнително нов химически полимер, създаден за нефтената промишленост през 1971г от японската компания Kureha (Seaguar). Не след дълго материалът започва да се използва за производство на монофилни риболовни влакна. Повишената устойчивост към химични и физически агресивни среди е основна характеристика на флуорокарбона.

Кордите, направени от този материал са устойчиви на въздействието на UV лъчите и имат изключително дълъг експлоатационен живот. Флуорният въглерод е веществото, което служи за свързване на флуорокарбоновите нишки, повишавайки същевременно специфичното тегло на материала.

Така те превъзхождат найлона по плътност 2.5 пъти, благодарение на което влакното от флуорокарбон придобива по-добра способност за потъване. Високият коефициент на пречупване на светлината, получен също от изходната суровина, позволява на влакното да остане напълно невидимо във водата.

Практически невидимата флуоровъглеродна корда не реагира на температурата и влажността на околната среда. Със своята водонепроницаемост и устойчивост на абразия и ултравиолетовото лъчение, влакното от флуоровъглерод спечели заслужени овации в риболовния свят.

Сред недостатъците на материала е трудното оформяне на възли. Поради тази причина нерядко се налага използването на специални съединения , което пък от своя страна ограничава обхвата на приложение на рибарските влакна от флуорокарбон. Високата цена на флуорокарбоните към днешната дата остава мит. Производители като марката FIN ви позволяват да закупите ролка с 50м монофилно влакно на съвсем достъпна цена.

Цената на влакната от флуорокарбон се базира на дебелината и сечението на продукта. Кордите с дебелина 0,125 – 0,148mm са най-евтини. Цената се повишава при продуктите с размер 0,205mm 8,1lbs, 0,45mm/27,1lbs, 0,90mm 66,1lbs и т.н.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти