• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Единичен сигнализатор Delphin WAMP

Модел:
900021016
Наличност:
Очаква доставка
Цена
12.00лв.
с ДДС 12.00лв.
Описание

Висококачествено сигнализиращо устройство, което ви отвежда навсякъде. Изработено е от здрава ABS пластмаса, която осигурява дълъг живот на продукта. Сигнализиращото устройство се поставя директно върху въдицата, последвано от регулируема гумена лента. Влакното минава през сигналнизатора и индикира дори най лекото кълване на рибата.

Натиснете бутона "V", за да включите сигнализатора. Натиснете за кратко време, за да настроите височината на звука (включително безшумен режим). Натиснете бутона "T", за да промените тона на алармата.  След отчитане на кълване един от светодиодите светва до 20s. Изключването се извършва чрез натискане на бутона "V".

Технически параметри:

 • Размери: 5,7x7,5x3,5cm
 • Дължина на тялото: 9см
 • Тегло: 35.5g
 • Цвят на светлинните диоди: червен
 • Тип батерия: 3бр. LR44
 • Батерията не е включена.

За голяма част от любителите на риболова би било напълно достатъчно да се въоръжат с единичен електронен сигнализатор. Delphin WAMP е чувствително устройство от ново поколение, с чиято помощ ще бъдете навреме информирани, когато рибата започне да кълве. С голяма функционалност и практичен дизайн, това полезно устройство се предлага на изключително ниска цена в нашия онлайн магазин.

Свойства на сигнализатора за кълване

Сигнализаторът е е електронно устройство, което излъчва звуков, светлинен и радиосигнал (при моделите с радиомодул), при движението на риболовното влакно през специална ролка, вградена в корпуса на сигнализатора. Опънатото влакно ляга плътно в ролката и когато рибата захапе такъма, то започва да се движи, създавайки магнитен импулс, посредством магнити, монтирани непосредствено до или върху самата ролка.

Импулсът от своя страна се предава на микросхема, която възпроизвежда звуков сигнал с помощта на вграден високоговорител и светлинен сигнал с помощта на малки LED крушки. В някои сигнални устройства вместо магнити се използват фотоклетки или сензори за вибрации. Принципът на работа обаче не се променя.

Удобството на тези устройства е трудно да бъде подценено. Електронните сигнализатори са особено полезни и много ефективни през нощта, тъй като през нощта риболовецът веднага ще разбере по светещият индикатор коя от пръчките трябва да се вдигне за подсечка. При използване на звънци или други механични сигнални устройства може да се пропусне ухапване, тъй като на тъмно не е възможно веднага да се определи точно къде е настъпило ухапването.

Друго много полезно свойство е режимът на паметта. Работата ѝ се състои в това, че сигналната лампичка ще свети известно време след преместването на влакното, за да се види къде вече е спряло кълването. Почти всички сигнализатори имат конектор за свързване на суингери с лампички. С тази връзка не само светодиодът на сигнализатора ще свети по време на ухапване, но и самият суингер.

Delphin WAMP може да бъде едно чудесно начало в риболова с електронна сигнализация, което с времето, можете да надграждате, като добавите допълнителни електронни компоненти.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти