• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Плуващи ZIG RIG топчета DELPHIN THE END MIX / 10 бр

Наличност:
В наличност
Модел:
830420212
Производител:
DELPHIN
Цена
4.80лв.
с ДДС 4.80лв.

Описание

Наистина популярния зиг риг монтаж има своите почитатели и показва своята сила не само през лятото. Топчетата от плуваща пяна могат да бъдат презентирани на рибата в различни комбинации цветове . Освен за ZIG RIG монтаж, могат да се използват също за RONNIE RIG ,CHOD RIG.Могат да бъдат потопени в дип или нарязани в желана форма . Ние ги предлагаме в диаметри от 12 мм и 15 мм, в три цвята. Пакетът съдържа 10 топчета от пяна. 

Микс

 • 4 x оранжево
 • 3 x лилаво
 • 3 x жълто

Примамката - монтаж зиг риг от серията THE END може да се закупи в различни размери – 12 и 15мм в комплект от 10 броя топчета от плаваща пяна в ярки цветове. Това е един от най-простите монтажи, с който можете да подадете плаваща стръв на всякаква дълбочина. По желание топките могат да се изрежат във всякакви форми, както и да се комбинират с други видове плаващи топчета.

Зиг-ригът – особености на монтажа

Мнозина избягват постоянното използване на зиг риг, особено през студения сезон. Въпреки това в много случаи зигзагът е най-добрата тактика за улов на шаран, а изворната топла вода го прави още по-ефективен. Защо е така? Нека обясним:

В летните горещини, особено в застояли води, често може да се наблюдава как рибите, които обикновено се задържат в дънните слоеве на водата, се издигат по-близо до повърхността. Това поведение на подводните обитатели е свързано с недостига на кислород в долните слоеве. За да могат да ловят шаран и други дънни риби на нивото на водния стълб, риболовците започнаха да използват зиг риг монтаж.

Зиг-ригът без преувеличение може да се нарече един от най-простите шаранджийски монтажи, които дори неопитен риболовец може да върже със собствените си ръце. Благодарение на изобретяването на това просто приспособление, рибарят има възможност да представи на рибата стръвта във всеки слой водоема.

Най-разпространеният, класически монтаж предполага възможност за регулиране на дълбочината, на която се намира стръвта. В структурата на монтажа влизат:

 • Тежко, плъзгащо се олово, чието движение е ограничено от силиконов стопер;
 • Анти-усукващо устройство, което представлява куха пластмасова тръба с дължина 15-20см;
 • Обемна пластмасова плувка, която може да се движи по влакното по време на риболов;
 • Конектор, чрез който влакното се закрепва към монтажа.

Този вид зиг риг монтажи могат да се използват успешно в случай че шаранът не стои в един хоризонт на водоема. Този тип укрепване позволява промяна на хоризонта на риболов, докато фиксираната версия с неподвижна скоба не дава такава възможност. Качеството на примамката THE END ZIG RIG MIX е превъзходно, каквото е при всички продукти на словашкия бранд.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти