• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Макара Catkong MOBY 60

Модел:
289029170
Наличност:
Очаква доставка
Цена
220.00лв.
с ДДС 220.00лв.
на 12 вноски по 21.66 лв.

12 x 21.41 лв.

Купи на изплащане със стоков кредит от Банка ДСК

• Улеснена процедура за електронно подписване
• Атрактивни условия по кредита
• Параметри изцяло по Ваш избор
• Одобрение до няколко минути изцяло онлайн

Размер на кредита /лв./
Месечна вноска /лв./
Обща дължима сума /лв./
ГПР /%/
Изчисленията са направени при допускането за първа падежна дата след 30 дни и са с насочваща цел. Избери най-подходящата месечна вноска.
Описание

Изключително здрава макара, изработена изцяло от метал, винаги готова и за най-голямото предизвикателство! Макарата е предназначена за рибари, които са запалени по улова на сомове или са любители на морския риболов. Морският риболов е възможен, тъй като ние сме приспособили механизма изцяло за солена вода.

Catkong MOBY е перфектен за употреба с въдици от серията Catkong. Когато ловите риба отвъд точката на средното натоварване, трябва да можете винаги на разчитате на своята макара на 100%. Дори и базовите модели на MOBY са с карбонови шайби, които повишават ефекта на системата, като едновременно с това, те не се влияят върху промените във времето, влажността, за разлика от филцовите.

Вътрешният механизъм е с подходящи размери и е подсилен, така че да не усетите ограниченията на макарата дори и след дълга употреба. Предавателното отношение е 4,6:1 и в механизма има комплект от 6+1 висококачествени лагери.

Ръкохватката също е изработена от метал и е фиксирана чрез вътрешна резба, която, всъщност, е възможно най-стабилната връзка без откат. Ръкохватката е много удобна и ще пасне перфектно на ръката ви, като същевременно ще бъде готова за ефективна работа. 

Технически параметри:

 • Размер: 60
 • Капацитет mm / m: 0,25 / 600, 0,30 / 415, 0,35 / 305
 • Предавателно число: 4.6: 1
 • Тегло: 530гр
 • Лагер: 6 +1
 • Резервна шпула: не

Изцяло метална макара – с какво е по-добра?

Catkong MOBY 60 DELPHIN е мощна и здрава макара, съвместима с въдиците от серията Catkong на словашкия бранд. Няколко ключови характеристики я отличават от класическите спининг макари, като най-важнен е материалът, от който е изработена. Тук имаме изцяло метален корпус, метална ръкохватка и висококачествени лагери – всичко това на супер изгодна цена.

Макарата е изработена по начин, който я прави превъзходна за различни условия на риболов, включително ловене в бурните морски води. Солената морска вода не би могла да разруши прецизния механизъм, дори при дългосрочно използване. Ергономичната форма и безкомпромисната мощ на устройството ви дават максимална увереност при лов на сомове и други едри хищници.

Кои са атрибутите на добрата макара?

Един от важните атрибути на добрите риболовни макари е наличието на ръкохватка, оборудвана с Anti-Reverse система. Макарата, при която дръжката може да се върне назад дори минимално, би могла да попречи на мощното и точно замятане, което означава, че това ще намали значително успеха ви по време на риболов.

В същото време гладкото, лесно регулируемо плъзгане на механизма е от огромно значение. Плъзгащата система оказва натиск върху рибата и ви позволява да пуснете допълнително влакно, когато е необходимо. Гладката качествена система за освобождаване на влакното е от съществено значение за работата на всяко устройство. Линията трябва да се отпуска гладко и леко, без смущения в свободния ход.

Повечето риболовци препоръчват макарите с преден аванс, тъй като в този случай системата е по-близо до шпула и по този начин е по-лесно достъпна и удобна за регулиране при вълнението от улавяне на преследвания трофей. От голямо значение е и броят на сачмените лагери. Без да навлизаме твърде навътре в механиката, ще кажем, че колкото повече са лагерите, толкова по-плавен е ходът на макарата.

Специалистите препоръчват да се избере макара с максимален брой лагери. За сравнение, Catkong MOBY е снабдена с 6+1 лагера с най-високо качество. Това ни дава основание да ви препоръчаме този механизъм на Делфин за вашите риболовни експедиции.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти