• Мултифункционални клещи Delphin
  • ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Мултифункционални клещи Delphin

Наличност:
Очаква доставка
Модел:
830921630
Производител:
DELPHIN
Цена
19.40лв.
с ДДС 19.40лв.

Описание

Рибарски мултифункционални клещи от стомана, предназначени за рязане специално на плетени влакна, включително арамид влакно (кевлар влакно). Мини зъбците във вътрешната част служат за държачи на плетената линия и позволяват нейното лесно отрязване съответно.

Клещите могат също да бъдат използвани да освободят куката от устата на рибата, за разделяне на рингове, за кримпиране на монтажи, както и за освобождаване на балансиращото олово.

ВНИМАНИЕ! Не режете стоманени въжета с тях, тъй като може да повредите остриетата и да не е възможно да продължите да ги използвате за плетени влакна.

Рибарските клещи са незаменима част от риболовното оборудване. Те се различават от класическия инструмент, макар да принадлежат към една и съща група прибори. Предлагаме ви мултифункционален инструмент, предназначен основно за рязане на плетени влакна, който може да се използва и за други риболовни операции. С ергономичен дизайн и отлични антикорозионни свойства, клещите на Delphin ще покрият най-високите ви очаквания.

Как трябва да се избират?

Клещите са по начало мултифункционален ръчен инструмент, използван не само при водопроводни и електромонтажни работи, но и в риболова. Риболовният инструмент има някои особености на дизайна, съобразени с формата и материала на детайлите, подлежащи на обработка.

Изискването за водоустойчивост на материала тук важи с пълна сила, затова клещите се изработват от алуминий или неръждаема стомана. Преди покупката на клещи, трябва да се определи за кой вид операции ще се използват най-често. Има варианти, специално за рязане и кримповане на метални детайли, но ние препоръчваме да заложите на мултифункционален модел, който може да реже и плетено влакно.

Вторият критерий при избора е производителят/марката на инструмента. С правилно използване и поддръжка, висококачественият продукт ще ви служи добре дълги години. Трябва да обърнете внимание на производителността и функционалността на клещите. Желателно е професионалистите да разполагат с няколко вида инструменти за различните видове операции.

Важно е също да изберете инструмент с дръжки, които са ергономични, повтарящи анатомичната форма на ръцете. В случай на продължителна употреба, ръцете ви ще се уморяват по-малко. При избора на ръчни инструменти цветът им има значение, тъй като например черните клещи трудно се намират в тъмното.

Ето защо е препоръчително да се даде предпочитание на модели с ярко покритие на дръжките, включително клещи с флуоресцентни дръжки, които светят в тъмното. Когато избирате инструмента, трябва да го проверите, като стиснете дръжките. В този случай челюстите на трябва да се затварят плътно и равномерно.

Желанието да се спестят пари от важни ръчни инструменти и закупуването на клещи не от оторизирани търговци може да доведе до покупка на нискокачествен продукт. Това ще бъде загуба на пари, тъй като клещите няма да издържат дълго и няма да отговарят на критериите за качество и безопасност.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти