• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Куки CATKONG SuPOWER / 4 бр| FLAT-O

Модел:
967108800
Наличност:
В наличност
Цена
8.00лв.
с ДДС 8.00лв.

Описание

Изключително здрава, кована кука за сом, с право ухо, е изключително подходяща за употреба с жива примамка. Тя е с леко извит връх, осъществява много добро задържане след клъвване, като едновременно с това държи добре и живата (рибка) примамка.

Разбира се, можете да я използвайте и за други типове примамки, като пелети или пиявици. CATKONG SuPOWER за закалени, химически заострени риболовни куки за улов на най-големите екземпляри! Този тип куки могат да се използват и за морски риболов, когато се носи монтаж за михалца, камбала или треска.

Яка и здрава риболовна кука, която няма да се счупи дори и при изключително висок товар. Куките CATKONG SuPower са изработени чрез технологията Nor-Temper, т.е. чрез нагряване и постепенно бавно охлаждане на метала. Резултатът от този процес е по-висока здравина и лека гъвкавост на куката. Това означава, че куката не се чупи, когато се борите с рибата и няма опасност да изпуснете рибата.

Всеки запален рибар е опитвал да лови сомове поне веднъж в живота си и със сигурност знае, че изборът на кука за сом е решаващ фактор за добрия улов. От подбора на куките зависи както теглото на уловената риба, така и вероятността да я извадите от водата, без да я изпуснете. CATKONG SuPOWER е супер здрав продукт от закалено ковано желязо с химически заострен връх.

Изисквания към куките за сомове

На първо място е редно да изберете добър специализиран магазин, където можете да бъдете сигурни в качеството на продуктите. Тяхното представяне трябва да ви помогне и да разберете техническите им характеристики. Колкото повече куки изберете, толкова по-добре. Когато купувате кука, с която да ловите сомове, има два важни критерия за правилен избор, които трябва да имате предвид – здравината и остротата.

 Сомът е доста тежка риба и ако кукичката е направена от крехки и некачествени материали, вероятността да извадите рибата от водата е близка до нула. Куката или ще се огъне под въздействието на гравитацията, или просто ще се счупи. Опитайте се да натиснете по-силно кукичката, ако избирате на място. В случай че тя се деформира дори малко – няма да ви свърши добра работа.

Също така си струва да се има предвид, че в допълнение към рибата, натиск върху материала ще оказват също тежестта и стръвта. Ако куката е тъпа, тогава дори при огромни усилия тя няма да може да премине през всички кости на рибата и да ги пробие. А дори и да успее, сомът може лесно да се откачи от нея.

Ето защо е необходимо да се провери остротата на куката (опитайте се да пробиете хартия, картон). Добрите куки за сом, дори след стотина употреби, остават остри. Тези, които губят остротата си или върхът им се счупи, най-вероятно са претопявани и са с ниско качество.

Обезателно обърнете внимание на формата на куката - на заострения край, дебелина на телта и на качеството. Всичко трябва да е без отклонения и деформации - изработено от едно цяло парче метал, точно както при куките CATKONG SuPOWER на Делфин.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти