• Монофилно влакно Delphin MAMBA 3D camouflage
  • ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Монофилно влакно Delphin MAMBA 3D camouflage

Наличност:
В наличност
Модел:
101001639
Производител:
DELPHIN
Цена
13.50лв.
с ДДС 13.50лв.

Описание

Отлично монофиламентно фидер влакно с уникален 3D мотив. MAMBA е с отлични характеристики, като здравина на възел или висока товароносимост. Благодарение на своя уникален камуфлажен дизайн влакното бързо се слива със заобикалящата го среда. Неговата здравина и устойчивост на абразия го предопределят за употреба дори и в трудни условия.

Неговата изключително гладка и фина повърхност позволява то да бъде използвано за далечно замятане. Благодарение на тези характеристики, Delphin MAMBA се смята за универсално монофиламентно влакно, което отговаря на най-високите изисквания и на което можете да разчитате във всяка една ситуация.MM/LBS: 0.16mm/5.5lbs, 0.18mm/6.3lbs, 0.20mm/7.7lbs, 0.23mm/9.4lbs, 0.26mm/11.4lbs, 0.28mm 13.4lbs

Положителни качества на монофилното влакно

Когато говорим за Delphin MAMBA 3D camouflage, трябва да изтъкнем, че това е изключително здраво монофилно влакно с висока товароносимост и здравина на възела. Триизмерният камуфлажен принт го прави невидимо във водата, а гладката му повърхност дава възможност за изключително дълги замятания.

С това не се изчерпват положителните характеристики на Мамба. Като монофилна корда, тя е идеална както за фидер риболов, така и за други риболовни техники. Материалът, от който са изработени монофилните влакна, има прозрачна структура и почти не се забелязва във водата, но в същото време с някои химически процеси производителят е постигнал стабилни цветове на шнура, които не избледняват с времето и запазват яркостта си през целия период на експлоатация.

И също така трябва да обърнем внимание на факта, че цветовият спектър при този вид корди е невероятно широк и варира от естествени черни цветове до екзотични нюанси, които веднага хващат окото поради тяхната яснота и висока наситеност. Монофиламентът има по-ниско специфично тегло в сравнение с други видове риболовни влакна. Също така следва да се фокусираме върху факта, че монтажите с влакна, които се планира да се използват за риболов с примамки с малка маса, са с много по-висок обхват от същите монтажи с плетени шнурове.

Съпротивлението във вода на гладките монофилни нишки е много по-малко от това на плетените линии, следователно поводът за голяма дълбочина с миниатюрна стръв е по-ефективен при използване на монофилно влакно, отколкото при други видове корди. Важно качество е липсата на натрупване на влага в кордата, така че линията може да се използва дори при ниски температури, без да се притеснявате от замръзване на материала. И, разбира се, ниската цена и достъпността на продукта играе важна роля за неговата популярност.

Напредъкът в химическата промишленост не стои неподвижен, измествайки популярността на монофиламента от други видове полимерни шнурове. В резултат на тази конкуренция класическите моно влакна губят по отношение на съотношението на здравина към диаметъра на материала, а също така имат високи коефициенти на разтягане, което намалява чувствителността на оборудването, особено при риболов на дълги разстояния, както и способността за строг контрол на стръвта по време на повеждане.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти