• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Обтeгач Delphin SKIPER BlackWay

Модел:
900021434
Наличност:
В наличност
Цена
18.00лв.
с ДДС 18.00лв.

Описание

Delphin SKIPER е сигнализатор с монтиран LED и е проектиран за оптична сигнализация на кълването на рибата при дънен риболов на малки, средни и големи разстояния. Главата на сигнализатора е оборудвана с механизъм с топче. Той отпуска влакното, според налягането, зададено на топчетата чрез фиксиращ винт.

Завъртайки винта, можем да понижим или повишим налягането на топчетата, в съответствие с нуждите ни. Тъй като механизмът се състои от топчета, зоната на триене е малка и поради тази причина не се упражнява натиск при удар. Твърдото метално рамо е оборудвано с плъзгащ се водач. Плъзгането на водача по рамото позволява оптимално задания на натяга на риболовното влакно.

Главата на сигнализатора е изработена от твърда, матова пластмаса, така че тя да бъде устойчива на механични повреди. Тя е с прозрачен цвят, с вградена в нея LED светлина. Delphin SKIPER е оборудван с конектор, който позволява свързването с електронни сигнализатори.

След свързването, LED светлината светва и тъй като тя е мека, уредът може лесно да се използва по тъмно или през нощта. Като бонус, комплектът включва резервна стойка за монтиране на SKIPER към електронен сигнализатор. В случай, че загубите оригинала или той се повреди, незабавно имате резервен.

Любителите на дънния риболов си помагат с различни устройства, за да определят с точност кога рибата е започнала да кълве. Някои от тези приспособления са домашна изработка, докато други, като сигнализатора- обтегач Delphin SKIPER BlackWay, са фабрична разработка. Едва ли е нужно да казваме, че вторият вид сигнализатори са много по-точни и прецизни в своята работа. Особено предвид ниската цена на продукта, който ви предлагаме.

Функция и принцип на работа на обтегача за визуална сигнализация

С появата на фидерното риболовно оборудване, стана възможно да се види и най-малкият контакт на рибата със стръвта по тънкия и гъвкав връх на въдицата. Рибарят обаче не винаги е близо до въдиците си. Тогава електронната аларма за кълване помага много. Това модерно устройство информира риболовеца със звуков или светлинен сигнал, че рибата е хванала стръвта.

Принципът на действие на всички аларми се основава на анализа на изтеглянето на линията. Плюс при избора на сигнализатор обтегач ще бъде наличието на вграден пейджър. Той ще ви позволи да наблюдавате дистанционно ухапванията. Освен това наличието на звукова + визуална аларма също е голямо предимство при избора на това устройство за риболов.

Наличието на пейджър има редица предимства. Ако сте заложили няколко въдици, е много важно да разберете с точност на коя от тях е настъпило захапването. Пейджърът решава този проблем. Ако точно настроите различните звукови и визуални сигнали към движението на линията от и към брега, получавате пълна картина на случващото се под водата.

Съотношението цена качество при DELPIN Skiper позволява на всеки любител на дънния риболов да се снабди с полезен уред за сигнализация. Конкретният модел е оборудван с LED светлинна сигнализация, която е икономична и ясно забележима отдалече. Устройството е леко, удобно за пренасяне и лесно за монтиране на пръта.

Изработено е от висококачествена пластмаса и може да се използва с различни видове въдици по всяко време и всякакви условия. Притежава високо ниво на чувствителност и не отвлича вниманието от риболова. LED Alert системата е идеална при нощен риболов.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти