• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin HYPERIO 2 / 2 части 210cm/120g

Модел:
101000331
Наличност:
В наличност
Цена
94.00лв.
с ДДС 94.00лв.

Описание

Следващото поколение въдици HYPERIO е фокусирано върху спининг риболов на сом чрез тежки примамки, хвърлени от брега или лодката.

Неговият изтънчен дизайн ще привлече вниманието ви. Акцията е повишена до 120 г благодарение на подсилването на пръчката и приложените технически иновации, позволяващи по-балансирано разпределение на силата.

HYPERIO е много лека, но здрава въдица, предназначена за тежести за хвърляне, достигащи до около 120 г. Добра е както при сладководен, така и при соленоводен спининг риболов. Конструирана е така, че да спечели битки срещу най-големите хищни риби. Обърнахме внимание по време на проектирането и направихме изключително здрава пръчка, като я подсилихме чрез въглеродна обвивка, наречена PowerWrap, което прави въдицата здрава и тя се представя добре, както при хвърляне, така и при борба с рибата.

Подсилените водачи са вързани с допълнително усилие, за да се постигне цялостна устойчивост при високо напрежение. Водачите са идеални както за монифилни, така и за плетени влакна. 

Технически параметри:

 • Модел: 210см / 120гр
 • Брой части: 2
 • Диаметър на бланката над дръжката: 11,50мм
 • Брой водачи: 8
 • Транспортна дължина: 111см
 • Тегло: 221гр
 • Дръжка: Сплит, EVA пяна
 • Дължина на дръжката (от началото на дръжката до средата на макародържача): 46,5см

Защо карбонът и карбоновата обвивка присъстват почти винаги в спининг въдиците?

Материалът, срещан и под абревиатурата CFRP (Carbon-fiber-reinforced polymers) е именно това – полимер, подсилен с въглеродни влакна. Той е широко използван за производството на риболовни принадлежности, поради свойството му да запазва основните си характеристики както в сладки, така и в солени води.

От този материал се произвеждат универсални, поплавъчни и шаранджийски въдици, както и тела и ротори за риболовни макари. CFRP е по същество тъкан, изработена от полимерно свързващо вещество, подсилено с въглеродни влакна. Състои се от няколко слоя въглеродни нишки, които могат да бъдат позиционирани както успоредно, така и под определен ъгъл една спрямо друга.

Благодарение на специалната си кристална структура, влакната от карбон са 4 пъти по-здрави от стоманените нишки със същия диаметър, като същевременно са 5 пъти по-леки. Те се използват като основа за производството на високотехнологични продукти, не само в рибарството.

Графитните нишки са търсени също в самолетостроенето, машиностроенето, строителството, в електрическата промишленост и в производството на спортно оборудване. Като свързващ материал обикновено се използват различни епоксидни или полимерни смоли. Видът на композитната основа до голяма степен определя потребителските характеристики на крайния продукт - например тегло, степен на якост, топлоустойчивост.

Основният параметър, който определя експлоатационните свойства на въдицата от карбон или както е в случая с Delphin HYPERIO – с подсилваща въглеродна обвивка PowerWrap, е модулността на въглеродните влакна, от които е направена. Модулността или модулът на Йънг е степента на устойчивост на влакното към компресия, напрежение и други видове деформации.

Измерва се в килограми (тонове) сила на квадратен милиметър. В риболова се използват само определен вид карбо-влакна. Модулността им варира от 24 до 45 тона. Колкото по-висок е този параметър, толкова по-бързо огънатият под натоварване прът ще се върне в първоначалното си положение и по-лек, по-плътен и по-чувствителен към кълването ще бъде.

Въдицата DELPHIN HYPERIO се състои от две части с обща дължина 210см. Транспортната дължина на модела е 110см.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти