• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin ETNA E3 / 2 части 390cm/3,50lbs

Наличност:
В наличност
Модел:
101000277
Производител:
DELPHIN
Цена
168.00лв.
с ДДС 168.00лв.
на 12 вноски по 16.54 лв.

Описание

Гамата Delphin ETNA E3, предлагана в цвят бордо, е третият наследник на най-успешната серия шаранджийски въдици на Delphin. Опитахме се да запазим всички функции, които правят тези въдици едни от най-продаваните, но добавихме и нещо съвсем ново, за да повишим още повече нивото на качество, надеждност и наслада от риболова.

Това е основната идея, която стои зад развитието на технологията Delphin 2Power. Тази технология се състои от два подсегмента, PowerWrap и PowerJoin. И двата сегмента бяха приложени към всеки от моделите от серията ETNA E3. Ще забележите технологията PowerWrap още при първия си контакт с пръчката.

Те представляват допълнителна обвивка от въглеродни влакна по цялата дължина на пръчката, което допринася за значително увеличаване на здравината и устойчивостта, когато въдицата се претовари. На практика това означава значително увеличаване на живота на въдицата и помага да се намалят щетите от употреба по пръчката.

Вторичният аспект на тази въглеродна обвивка е атрактивният вид на структурираната пръчка в комбинация с EVA каучукова дръжка FullShrink, която създава повърхност перфектно устойчива на плъзгане. Освен това е много по-топла при студено време, в сравнение с предишното поколение на серията Etna със сплит дръжка.

PowerJoin не е толкова впечатляващ детайл, колкото обвивката, но има важна роля в поддържането на пръчката. Включва малък метален пръстен в края на всяко съединение, което значително намалява щетите и разпадането по пръчката.

Въпреки всички усилия да направим пръчка по-твърда, работихме и върху това да я направим по-тънка и сега можем уверено да кажем, че пръчките на ETNA са най-тънките в своя клас. Пръчките запазват своите отлични възможности за хвърляне и игра с рибата, в съчетание с параболично действие.

Пръчките са оборудвани с висококачествени и леки SiC водачи, за да се гарантира гладкото водене на кордата.

E3 съдържа и модели, които не сте виждали в нашата гама досега. Двусекционни въдици с дължина 2,7 м и 3,3 м, идеални за риболов в по-малки или обрасли води.

Технически параметри:

 • Модел 390см 3.50lbs
 • Брой части: 2
 • Диаметърът на бланката над дръжката: 15,11 мм
 • Брой водачи: 6
 • Транспортна дължина: 199см
 • Тегло: 476гр
 • Дръжка: FullShrink с EVA 
 • Дължина на дръжката (от началото на дръжката до средата на макародържача): 68см
 • Размер на първи водач: # 50

Допълнителна обвивка от въглеродни влакна

Една от основните характеристики на Delphin ETNA E3 е допълнителната обвивка от въглеродни влакна по цялата дължина на пръчката. Този уникален карбонов слой, патентован от словашката марка под наименованието PowerWrap, е причина серията Етна да се радва на огромен интерес толкова години.

Какво прави карбонът толкова важен материал при производството на въдици, и защо присъствието му в структурата на този прът е толкова важно? На първо място, самият материал е по-лек и по-здрав както от бамбука, така и от фибростъклото. Това означава, че въдиците, изработени от него могат да бъдат достатъчно здрави, докато използват по-малко материал.

Този материал доведе до създаването на по-тънки и по-дълги графитни пръти като Delphin ETNA, които са по-леки - тежат много по-малко от своите предшественици, направени от бамбук и фибростъкло. Освен това те имат много по-голяма чувствителност във върха на пръта поради по-твърдата си структура.

Това заедно с тяхната лекота и издръжливост ги прави едни от най-добрите пръчки със стоманена глава.Карбоновите въдици са отлични както за начинаещи, така и за по-опитни риболовци, плюс те могат да бъдат доста достъпни, ако търсите по-нискобюджетен вариант.

Безспорни предимства на карбоновата въдица

Въдиците от карбон, и особено тези с допълнителна въглеродна обвивка като Delphin ETNA E3 390 см имат множество предимства. С тях можете да ловите с часове, без да се уморите, благодарение на по-малкото им тегло. Графитената пръчка също така има много сила, за да ви помогне да замятате по-надалеч и е много по-чувствителна на върха.

Тази допълнителна чувствителност във върха на пръчката ви позволява да ловите по-добре примамка, тъй като можете да усетите нейното действие при извличането. Чувствителността на върха също ви помага да откривате фини ухапвания, за да можете да закачите всяка риба, която се появи.

Подсилените с карбон въдици, сред които е Delphin ETNA 390, обикновено са със средно действие или бързодействащи пръчки. Това означава, че те са доста твърди, което ги прави подходящи за солидни куки за риби като сом. Можете да използвате силата на карбоновата въдица, за да контролирате рибата в битка, така че да постигате винаги желания успех.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти