• ЗА ВЪПРOСИ

    +359 878 977 988

  • Дoставка

    До 2 дни със Спиди или Еконт

Обтегач Delphin SKIPER

Наличност:
В наличност
Модел:
900021430
Производител:
DELPHIN
Цена
18.00лв.
с ДДС 18.00лв.

Описание

Продуктът SKIPER на компанията Delphin е сигнализатор за кълване с вграден светодиод и е конструиран за визуално индикиране на кълването, когато ловите на дъно при малки, средни и големи разстояния. Главата на сигнализатора е снабдена с механизъм с кръгла топка. Тя освобождава кордата спрямо направената настройка на налягането на тази топка. Това се осъществява с помощта на заключващ винт.

Посредством завъртане на винта можем да намалим или увеличим налягането на топката според необходимото. Тъй като механизмът се състои от топки, областта на триене е с минимални размери и поради това кордата не се прищипва, когато издърпвате рибата. Твърдото метално рамо разполага с плъзгач. Движението на този плъзгач по рамото позволява оптималното нагласяне и затягане на кордата. Главата на сигнализатора е изработена от твърда матирана пластмаса, която е по-устойчива на механично увреждане.

Прозрачна е, с вградена LED крушка. Сигнализаторът Delphin SKIPER е снабден и с конектор, който позволява към него да се свърже и електронен сигнализатор за кълване. След свързването вътрешната LED лампичка светва.

Тя е достатъчно силна и може да се използва съвсем успешно и вечер, и през нощта. Като бонус получавате и допълнителен държач, с който да закрепите SKIPER към електронен сигнализатор за кълване. В случай че повредите или загубите основния, винаги ще имате резервен подръка. Главата е налична в син, червен, зелен и жълт цвят.

Истината е, че риболовът не може да се осъществи правилно без сигнализатор за кълване. Самото риболовно оборудване днес е в различна степен е проектирано за работа с такова устройство. В този смисъл вярваме, че обтегачът Delphin Skiper ще ви бъде изключително полезен. Той използва визуална/светлинна индикация посредством вградена светодиодна крушка. Можете да го закупите в син, червен, жълт и зелен цвят на главата.

Електронните сигнализатори – изборът на модерния риболовец

Обтегачът – сигнализатор Skiper на словашката марка DELPHIN е оборудван с конектор, посредством който е възможно свързването на електронен сигнализатор. Фирмата производител е осигурила и допълнителен държач, посредством който обтегачът да се свърже към електронното устройство. Логично си задаваме въпроса защо електронните сигнализатори са предвидени при използването на това приспособление?

Бързаме да отговорим, като заявим, че най-модерните и ефективни сигнализатори за кълване са електронните. Те могат значително да улеснят процеса на риболов, освобождавайки ви от ангажимента за непрекъснато наблюдение. Когато рибата започне да кълве електронното сигнално устройство излъчва определен звуков сигнал, а понякога уведомява рибаря и визуално, чрез светлинен сигнал от LED крушката

Електронните сигнални устройства за дънен риболов са много удобни и практични. След хвърляне на въдицата във водоема, пръчката се поставя върху сигнализатора, който изпълнява и функцията на държач. Избира се хлабината на влакното, което се поставя върху ролката на сигнализатора.

След това значително се отхлабва фрикциона на макарата, устройството се включва и когато рибата започне да кълве, ще получите навременен сигнал. По време на кълването рибата ще започне да дърпа платформата, при което влакното ще започне да се освобождава от шпула. Същевременно ролката на сигнализатора ще почувства това движение на влакното и ще уведоми рибаря със звуков или светлинен сигнал.

Обтегачът DELPHIN Skiper е с дизайн и материали, които значително предотвратяват износването. Освобождаването на кордата при този модел става посредством механизъм с кръгла топка. Топката освобождава влакното спрямо предварително направената настройка на налягането.

Моля, маркирайте желания цвят на продукта, когато създавате своята поръчка!

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти