• ЗА ВЪПРOСИ

  +359 878 977 988

 • Дoставка

  До 2 дни със Спиди или Еконт

Въдица Delphin WALHALA / 2 части 300cm/950g

Модел:
160915300
Наличност:
Очаква доставка
Цена
218.00лв.
с ДДС 218.00лв.
на 12 вноски по 21.46 лв.

12 x 21.22 лв.

Купи на изплащане със стоков кредит от Банка ДСК

• Улеснена процедура за електронно подписване
• Атрактивни условия по кредита
• Параметри изцяло по Ваш избор
• Одобрение до няколко минути изцяло онлайн

Размер на кредита /лв./
Месечна вноска /лв./
Обща дължима сума /лв./
ГПР /%/
Изчисленията са направени при допускането за първа падежна дата след 30 дни и са с насочваща цел. Избери най-подходящата месечна вноска.
Описание

Серията въдици за сом и морски риболов CATKONG се разшири и ние добавихме наистина екстремната въдица WALHALA, която предлага огромна мощ и кастинг тегло от невероятните 950 гр! Те е изградена от дебелостенни карбонови нишки, които могат да се борят дори и с огромни сомове или морски риби.

Въдицата е с 11 добре разположени по нея водачи, които позволяват изключително натоварване и разпределения на мощта. Водачите са изработени от здрава метална рамка с устойчива SiC вложка. Този тип водачи се използват най-вече при така наречения „Риболов от висшата лига“ (улов на марлин и подобни риби).

С тази въдица може да се използва и най-дебелото влакно. Връзките между частите на въдицата са покрити с допълнителен слой карбон, който е навит на няколко слоя. Масивното метално легло за макара има и две фиксиращи гайки, така че да не се притеснявате за безопасността на макарата. Дръжката е изработена от комбинация на черен и камуфлажно зелен цвят.

Над леглото за макарата, има удобна дръжка, благодарение на която наистина можете да контролирате всяка една ситуация. В долната част на дръжката има крушовиден край, което означава, че въдицата може да се използва дори и при морски риболов, а долната ѝ част може да се прикрепи към колан, помагащ при борбата. WALHALA е екстремна въдица за всички борци с морските създания! 

Технически параметри:

 • Модел: 300см / 950гр
 • Брой части: 2
 • Брой водачи: 11
 • Диаметърът на бланката над дръжката: 17 мм
 • Тегло: 651гр
 • Транспортна дължина: 157см
 • Дръжка: сплит, EVA пяна
 • Дължина на дръжката (от началото на дръжката до средата на макародържача): 59см

Въдицата Delphin WALHALA е създадена за екстремно натоварване и е идеална за морски риболов. Риболовът в солена вода е доста различен от сладководния. По целия свят отдавна съществува разделение на риболовните дисциплини на две широки групи: saltwater и freshwater.

Такава класификация обаче все още не е внедрена у нас и рибарите, които за първи път са попаднали в условията на морски сърф или риболов от лодка, продължават по навик да използват риболовни методи, подходящи само за сладководни водоеми. Поради тази причина те често си тръгват с празни ръце.

В същото време уловяемостта може да се увеличи значително, ако се използват правилните такъми и техника, като например сърф-кастинг или боат-фишинг. Въдицата трябва да бъде избрана според условията, ето защо, ще ви посочим най-важните характеристики, присъщи на въдиците за морски риболов, които са налице и при WALHALA.

Дължина

Дължината е най-важната характеристика на бланката за сърф кастинг. Колкото по-дълга е бланката, толкова по-дълго ще бъде замятането. Бланките до 3 метра се наричат „леки”, а тези със средна работна дължина са дълги от 3 до 5м. Дължината на късите е под 3 метра. Късите пръчки имат редица предимства, въпреки по-късия обхват на замятане.

Например, те са по-точни, по-добре се използват с блесни и изкуствени примамки и осигуряват повече мощ при игра с големи трофеи. Средно дългите въдици са по-тежки, но хвърлят отлично и в покой издигат влакното високо над линията на прибоя. Въдиците с по-голяма дължина ще намалят ефекта на прибоя върху влакното.

Материал

Обикновено, за всички останали въдици, карбонът е най-добрият избор, но при сърфкастинга не е толкова просто. Крехкостта на карбона е особено изразена, когато се съберат фактори като голямо тегло на примамката, голяма риба и силата на прибоя. Ето защо някои от дори скъпите бланки за сърф са направени от фибростъкло с висока плътност.

В дизайна на Delphin WALHALA карбонът участва под формата на дебелостенни карбонови нишки и като подсилващ материал за най-критичните детайли – връзките между отделните части на въдицата.

Вижте още:

Видео

Препоръчани продукти